Επικείμενη συνάντηση Γιούνκερ – Πούτιν

Επικείμενη συνάντηση Γιούνκερ – Πούτιν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στις 16 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στην Αγία Πετρούπολη, την ώρα που η Ε.Ε. εξετάζει τη χρονική επέκταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι ο κ. Γιούνκερ «θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να μεταφέρει στη ρωσική ηγεσία την ευρωπαϊκή θεώρηση των ρωσοευρωπαϊκών σχέσεων». Ο κ. Σχοινάς επεσήμανε ότι η επίσκεψη Γιούνκερ δεν είναι «ασύμβατη» με την ευρωπαϊκή πολιτική κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. Οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου για τη συνέχιση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της ρωσικής προσάρτησης της Κριμαίας.

«Η συνάντηση αυτή θα δείξει ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες και πρόθυμες να συζητήσουν τα θέματα πάνω στα οποία διατηρούμε σοβαρές διαφωνίες», είπε ο κ. Σχοινάς.

Επικριτική εμφανίσθηκε, όμως, χθες η κυβέρνηση της Λιθουανίας, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να δηλώνει: «Κάθε επίσκεψη σε ανώτατο επίπεδο έχει μεγάλη συμβολική αξία. Δεν βλέπω τον λόγο να εκδηλώσουμε την πρόθεσή μας ότι αναζητούμε επαφή με τη Ρωσία. Κάθε συνάντηση θα λειτουργήσει ως προπέτασμα καπνού για εκείνους οι οποίοι επιδιώκουν να συνεχίσουν την απαράδεκτη πολιτική τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή