Οι Βρετανοί «βασιλιάδες» στη σκηνή του Terra Vibe

Οι Βρετανοί «βασιλιάδες» στη σκηνή του Terra Vibe

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη ημέρα του καλοκαιριού αύριο, που για τους λάτρεις της μουσικής προμηνύεται –ύστερα από αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια– συναρπαστικό. Η (καλή) αρχή, μάλιστα, γίνεται την προσεχή Κυριακή στη Μαλακάσα, οπότε και οι Βρετανοί βασιλιάδες του στυλάτου ροκ The Last Shadow Puppets θα ανεβούν στη σκηνή του Terra Vibe, για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού. Η αναφορά στη… μοναρχία δεν είναι τυχαία. Τα δύο βασικά μέλη της μπάντας, ο Αλεξ Τέρνερ (Arctic Monkeys) και ο Μάιλς Κέιν (The Rascals), έχουν σίγουρα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να το κρύψουν.

Το θέμα είναι πως δεν έχουν και τόσο άδικο. Από τις κορυφαίες μουσικές ιδιοφυΐες της νέας γενιάς του ροκ –ειδικά ο Τέρνερ– οι δύο Βρετανοί καλλιτέχνες ξέρουν πώς να φτιάχνουν ποιοτική μουσική, η οποία ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να γίνεται τρομερά δημοφιλής, κατακτώντας και τις ραδιοφωνικές λίστες παγκοσμίως. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με την πιο πρόσφατη δουλειά τους, το «Everything you ’ve Come to Expect», το οποίο, αν μη τι άλλο, στέκεται στο ύψος του τίτλου του. Με μπόλικα ποπ στοιχεία και μια διάχυτη μπαρόκ αίσθηση, ο δίσκος θυμίζει Βρετανό αριστοκράτη που έχει βρεθεί σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Η ικανότητα, ωστόσο, των δημιουργών, που εκτός από το προαναφερθέν δίδυμο περιλαμβάνει δύο ακόμα εξαιρετικούς μουσικούς, δένει το σύνολο καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα της φετινής χρονιάς.

Φυσικά τόσο αυτό όσο και τις παλαιότερες επιτυχίες της μπάντας θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή στο κατάφυτο «σπίτι» του Rockwave Festival. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, κομμάτια όπως τα «Standing Next to Me» και «The Age of Understatement», τα οποία έμοιαζαν –και ήταν– δυσανάλογα ώριμα για την ηλικία των δημιουργών τους. Εκτός από τους Last Shadow Puppets πάντως, στο Terra Vibe θα δούμε και άλλα αρκετά και ενδιαφέροντα. Αμέσως πριν, στη σκηνή θα ανεβούν οι Dropkick Murphys, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του κέλτικου πανκ –παρότι Αμερικανοί– στον κόσμο. Με απίστευτα δυναμικό στυλ και κομμάτια «ύμνους» που έχουν γίνει γνωστά και μέσα από φιλμ και τηλεοπτικές σειρές, το συγκρότημα από τη Μασαχουσέτη είναι από αυτά που μπορούν να κάνουν ακόμα και παράλυτο να σηκωθεί να χορέψει. Τέλος, όσοι βρεθούν από νωρίς στον χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και δύο πολύ αξιόλογα και διαφορετικά μεταξύ τους ελληνικά σχήματα: τους ψυχεδελικούς ρόκερ Whereswilder και τους ρομαντικά εναλλακτικούς The Callas.

​​Οι πόρτες του Terra Vibe θα ανοίξουν στις 4 το μεσημέρι. Στο 37ο χλμ. της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή