Σούπερ Λίγκα: Απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα οι «11»

Σούπερ Λίγκα: Απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα οι «11»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληραίνει τη στάση της η ομάδα των έντεκα ΠΑΕ, που συνασπίστηκαν μετά από πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου σε μια κίνηση με στόχο η διαιτησία να περάσει στον έλεγχο της Σούπερ Λίγκας και να γίνει επαγγελματική.

Σε τοποθέτησή του, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης ξεκαθάρισε πως αν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη αλλαγή, αλλά και μια σειρά από άλλες που αφορούν την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας, την ανακατανομή της τηλεοπτικής πίτας, αλλά και την ανταποδοτικότητα από τον στοιχηματισμό, τότε θα απέχουν από το επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει όλες οι ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και που αφορά α) την αναδιάρθρωση κι αναδιοργάνωση της Σούπερ Λιγκ και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και β) την επαγγελματική διαιτησία όπως αυτή έχει προταθεί απ' όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Οι ομάδες μας τότε θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην απαξίωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.

Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες των 11 ΠΑΕ δηλώνουν ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά τον στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενη στην Πολιτεία και τους φορείς το αυτονόητο, που είναι η ανταποδοτικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που να είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε οικονομικά υγιείς ομάδες που θα κάνουν επενδύσεις και δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρίες που κερδίζουν από αυτό.

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν ότι για την κεντρική χορηγία της Σούπερ Λιγκ, δηλαδή για το μέγα κεντρικό χορηγό, θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την εταιρία που θα επιλεγεί. Ενώ ο μέγας κεντρικός χορηγός θα επιλεγεί με βάση και μόνο τη μεγαλύτερη προσφορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή