Βουλή: Πρόταση για παρέμβαση Δικαιοσύνης κατά του ρατσιστικού λόγου της Χ.A.

Βουλή: Πρόταση για παρέμβαση Δικαιοσύνης κατά του ρατσιστικού λόγου της Χ.A.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λόγο ο οποίος χαρακτηρίστηκε νεοναζιστικός, εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα, σε Επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, έχοντας αυτή τη φορά ως στόχο το Ισραήλ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως όχι μόνο η νέα αυτή εμφάνιση του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού καταγγέλθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης, αλλά και προκάλεσε την παρέμβαση του παριστάμενου υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος και ζήτησε τα σχετικά πρακτικά να αποσταλούν στην Δικαιοσύνη.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η κύρωση διακρατικών συμφωνιών, μεταξύ άλλων και με το κράτος του Ισραήλ. Στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρ. Παππάς, ανέφερε:

«Το κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει μεθόδους γενοκτονίας του ιογενούς πληθυσμού, αποτελεί έναν ταραχοποιό στην περιοχή και είναι και ένας προαιώνιος εχθρός της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Συνεπώς ποια σχέση μπορεί να έχει αυτό το κράτος με την Ελλάδα που αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού και του ανθρωπισμού»;

Λαμβάνοντας τον  λόγο, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, παρατήρησε: «Ακούγονται και πράγματα που θα έπρεπε να μας σηκώνουν την τρίχα. Οταν ακούς τους νεοναζί τους ψηφισμένους που είναι εδώ μέσα να σου μιλάνε για προαιώνιους εχθρούς Ισραηλινούς. Αυτά που λέγονται έχουν μια πολύ βαθιά ρατσιστική ρίζα, μια ιδιοτέλεια προσέγγισης και πασπαλίζουν έναν πολιτικό λόγο για το θεαθήναι, κατασκευάζοντας και ψευδείς πατριωτισμούς»..

Λίγο αργότερα, ο κ. Καμμένος σημείωνε: «Νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο τα πρακτικά της συνομιλίας του κ. συναδέλφου (σ.σ. του Χρ.Παππά), να πάνε στον πρόεδρο του Αρείου πάγου για να κρίνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Ελλάδος στα πλαίσια του οργανισμού για την στήριξη της συνεργασίας στην Ευρώπη του ΟΑΣΕ, του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και παράλληλα να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές. Είναι ίσως ένα θέμα το οποίο πρέπει να γίνει και  νομίζω ότι σ' αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα τα δημοκρατικά – πρέπει να μαζευτούν-που βρίσκονται  μέσα σε αυτή την αίθουσα. Διότι είναι δεκτή η κριτική από όλους, οι πολιτικές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα όταν έχουμε αναπαραγωγή ναζιστικών θεωριών οι οποίες έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις που έχει συνυπογράψει σε διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας, βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του συντάγματος υπερισχύουν του εσωτερικού δικαίου και πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν από τη δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή