ΣτΕ: Νόμιμη η απομάκρυνση Χατζάκη από το Εθνικό

ΣτΕ: Νόμιμη η απομάκρυνση Χατζάκη από το Εθνικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε  με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή  του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη  Χατζάκη, ο οποίος το 2015 με απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού παύθηκε από την θέση.

Ο κ.  Χατζάκης το 2013 διορίστηκε με τριετή θητεία καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κ. Χατζάκης είχε προσφύγει στο Ανώτατο  Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε  να ακυρωθεί ως παράνομη  η υπουργική απόφαση με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του

Το  Δ΄  Τμήματος  του  ΣτΕ   απέρριψε την  αίτηση του κ. Χατζάκη ως αβάσιμη, κρίνοντας ότι η πρόωρη λήξη ης θητείας του αιτιολογείται νόμιμα και επιπλέον ότι  διέπραξε δύο σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν το Εθνικό Θέατρο.

Ειδικότερα  στην δικαστική απόφαση  αναφέρεται ότι ο κ.  Χατζάκης το 2014 υπέγραψε τρεις συμβάσεις έργου (για σκηνοθεσία παραστάσεων, κ.λπ.) με το Εθνικό Θέατρο συνολικού ύψους 4.000 ευρώ, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι δύο και το  2015 υπέγραψε και πάλι τρεις συμβάσεις,  συνολικού ύψους 31.000 ευρώ,   ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι δύο.

Πάντως, ο κ. Χατζάκης, μεταξύ των άλλων, επικαλέστηκε ότι για τη σκηνοθεσία του έργου «Μυστικοί Αρραβώνες» δεν έλαβε αμοιβή. Να σημειωθεί, ότι μειοψήφησε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή