Το Τσάμπιονς Λιγκ καλεί τον ΠΑΟΚ

Το Τσάμπιονς Λιγκ καλεί τον ΠΑΟΚ

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόψη του ξυραφιού για 94΄ λεπτά έμεινε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για να καταλήξει τελικά στην τσέπη του ΠΑΟΚ με σφραγίδα το ισόπαλο 1-1 που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη και «καυτή» Τούμπα! Η ισοπαλία αυτή έφερε δύο πρωτιές: ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών και η πρώτη που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κόψει αυτός πρώτος το νήμα, όπως είχε κάνει όλες τις άλλες φορές που είχε συμμετάσχει στα πλέι οφ. Στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ, που συνεχίσει με προπονητή τον Βλάνταν Ιβιτς, θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων και θα κληρωθεί με μια από τις Σαχτάρ Ντόνεσκ, Πόρτο, Αντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας. Την ίδια μέρα θα μπει και ο Παναθηναϊκός στην κληρωτίδα για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα και όταν προηγήθηκαν 1-0 με τον Ροντρίγκες στο 17΄, έμοιαζαν αγκαλιά με την πρόκριση. Οι «πράσινοι» όμως ισοφάρισαν γρήγορα με τον Λουντ (με τη βοήθεια του Βίτορ) στο 26΄, ανέβασαν ψηλά την άμυνά τους, πήραν τον έλεγχο του ρυθμού και άρχισαν να πιέζουν για το νικητήριο γκολ. Το άγγιξαν στο 86΄ με ένα εκπληκτικό σουτ του Πέτριτς που ανάγκασε τον Γλύκο να κάνει την απόκρουση της χρονιάς.

Η διαιτησία του Αρετόπουλου δικαιολόγησε στον μέγιστο βαθμό τη μεσημεριανή ανάρτηση του Γιάννη Αλαφούζου στο twitter: «Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ για επιλογή Αρετόπουλου λόγω πολλών λαθών του σε βάρος μας και της αγωγής που μου έχει κάνει. Τυχαίο; Ακεραιότης 100%».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς (68΄ Σκόνδρας), Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60΄ Κοροβέσης), Αθανασιάδης (81΄ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (75΄ Βλαχοδήμος), Εβαντζελίστα (63΄ Μπουμάλ), Λέτο, Κλωναρίδης (81΄ Πέτριτς).

Ξανά στα χαρακώματα

Η απόρριψη της έφεσης για τη μείωση της ποινής του Βιγιαφάνες, προκάλεσε καυστική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, με αποδέκτη τον Σταύρο Κοντονή. Τονίζει μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο σε μια σειρά εξοντωτικών ποινών που επιβλήθηκαν φέτος στην ομάδα μας. Κορυφαία στιγμή η ποινή αποκλεισμού της Θύρας 13 για όλη την αγωνιστική περίοδο μετά τον μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Ολυμπιακό, ποινή πρωτοφανής, η οποία δεν επεβλήθη σε άλλη ομάδα που υπέπεσε σε παρόμοια παραπτώματα. Ας εξηγήσει ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού το γιατί. Οπως επίσης ο ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα ποδοσφαιρικά θέματα κ. Υφυπουργός Αθλητισμού, ας μας εξηγήσει πώς κατάφερε να καταπατήσει κάθε έννοια κανονισμού και να μετατρέψει τη διαδικασία των playoffs του πρωταθλήματος σε ρωσική ρουλέτα, που μόνο λόγω δικών μας σημαντικών παραχωρήσεων, καταφέρνουν να ολοκληρωθούν. Επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε τον ευαίσθητο κ. Υφυπουργό αν και κατά πόσο είναι ενεργός στις αποφάσεις για ποινές που λαμβάνονται σε διάφορα επίπεδα της αθλητικής δικαιοσύνης. Πάντως, να γνωρίζει ο κ. Υφυπουργός ότι έχουν γνώση οι φύλακες». Αιχμηρή ήταν και η ανταπάντηση, μέσω διαρροής, από την πλευρά του κ. Κοντονή: «Οι τακτικοί δικαστές επιβλήθηκαν στο ποδόσφαιρο με νομοθετική παρέμβαση της σημερινής Πολιτικής Ηγεσίας του Αθλητισμού, σε πείσμα των ποδοσφαιρικών παραγόντων, και απόντων των δήθεν. μονίμως αδικημένων, ακριβώς για να εξασφαλιστούν η διαφάνεια και η ακεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου. Κάθε αμφισβήτηση του έργου και των αποφάσεών τους, ιδιαιτέρως χάριν αποφυγής προσωπικών ευθυνών και παραλείψεων, συνιστά συνειδητή φαλκίδευση και υποθήκευση της διαρκούς προσπάθειας για διαφάνεια, ισονομία και καθαρό ποδόσφαιρο».

Νίκη γοήτρου ο Πανιώνιος

Το βαθμολογικό κίνητρο απουσίαζε από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ηταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τους φίλους του Πανιωνίου να γιορτάσουν την επιστροφή της ομάδας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι από το πρώτο λεπτό, δημιούργησαν ευκαιρίες στην εστία του Μπαρόχα ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους άγγιξαν την επιτυχία με τον Μπουονανότε και τον Μπαρμπόσα, δεν κατάφεραν όμως να υποχρεώσουν τον Γιαννιώτη να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ο Μασούρας όμως στο 41ο λεπτό, πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η εξαιρετική ευκαιρία του Χαλκιαδιάκη στο 47ο λεπτό και το δοκάρι Αραβίδη δευτερόλεπτα αργότερα ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του προπονητή Φιλίπ Μοντανιέ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης (71΄ Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Βιγιάλμπα (66΄ Ποζατζίδης), Μασούρας, Χαλκιαδάκης (86΄ Πηνιώτης), Μπαργκάν.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης (85΄ Βλαχομήτρος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σουκουλίνι (46΄ Γαλανόπουλος), Κορδέρο, Μπουονανότε, Πλατέλλας (68΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μπαρμόσα, Αραβίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή