Παχύσαρκο ένα στα τρία παιδιά στην Ευρώπη

Παχύσαρκο ένα στα τρία παιδιά στην Ευρώπη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ένα στα τρία παιδιά στην Ευρώπη, ηλικίας από έξι μέχρι εννιά ετών, είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, αναφέρει μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Οι συντάκτες της προειδοποιούν ότι μέχρι το 2025 ο αριθμός των παιδιών, μικρότερα των πέντε ετών που είναι παχύσαρκα, θα αυξηθεί και θα φτάσει στα 70 εκατ. ενώ σήμερα είναι 41. Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι το 20 έως 30% των πασχόντων από παθήσεις και φλεγμονές των εντέρων νοσεί από την παιδική του ηλικία. Επίσης, το λιπώδες ήπαρ που δεν συνδέεται με τον αλκοολισμό, θα γίνει η πιο διαδεδομένη αιτία ηπατικής νόσου στα παιδιά και εφήβους στα κράτη της Δύσης. Η νόσος ανιχνεύεται ακόμα και σε παιδιά που δεν έχουν κλείσει τα τρία τους χρόνια.

Η έκθεση της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογίας βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 46 κράτη της Ευρώπης. Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Ευρώπη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο πρόβλημα. Καθώς τα ποσοστά των γαστρεντερολογικών παθήσεων αυξάνονται, οι ειδικοί διατυπώνουν τον φόβο ότι η έρευνα δεν χρηματοδοτείται επαρκώς. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο συναγερμός για τα επίπεδα της παιδικής παχυσαρκίας δεν είναι κάτι νέο, ούτε περιορίζονται στην Ευρώπη. Πρόσφατη μελέτη, που εκπονήθηκε από ερευνητές του Ιμπίριαλ Κόλετζ, διαπίστωσε ότι επί της Γης ζουν σήμερα 266 εκατ. παχύσαρκοι άνδρες και 375 εκατ. παχύσαρκες γυναίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή