Νέα ωράρια λειτουργίας των τελωνείων της χώρας

Νέα ωράρια λειτουργίας των τελωνείων της χώρας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανακαθορίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου το ωράριο λειτουργίας βασικών τελωνείων μετά τις αντιδράσεις των οικονομικών φορέων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει προηγούμενη απόφαση που προέβλεπε λιγότερες ώρες λειτουργίας για τα μεγάλα τελωνεία της χώρας και η οποία δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις.

Το νέο ωράριο τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2016 και, όπως σημειώνεται, στην απόφαση για τη διαμόρφωση του νέου ωραρίου ελήφθησαν υπόψη τα αιτήματα των οικονομικών φορέων. Ειδικότερα:

• Το τελωνείο Ε΄ Πειραιά λειτουργεί με νέο ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή 7.30 – 19.00 για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων και έως τις 21.00 για τις διατυπώσεις εξόδου των εμπορευμάτων. Το Σάββατο το τελωνείο λειτουργεί 7.30 – 13.00 για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων. Κυριακή το τελωνείο λειτουργεί κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος.

• Το τελωνείο ΣΤ΄ Πειραιά λειτουργεί με νέο ωράριο για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 – 19.00. Ειδικότερα, την Παρασκευή το τελωνείο λειτουργεί για διατυπώσεις εξαγωγής έως τις 21.00. Σάββατο και Κυριακή λειτουργεί κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος.

«Τα τελωνεία δύνανται να λειτουργούν και πέραν των ανωτέρω καθοριζόμενων ωρών και ημερών κατόπιν σχετικής αίτησης των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή