ΔΝΤ: Στην ατζέντα όλων πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ: Στην ατζέντα όλων πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βρίσκεται πλέον «σταθερά» στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, και αυτό αφορά ανεξαιρέτως όλους τους εταίρους, διεμήνυσε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ επανέλαβε πως, με τα σημερινά δεδομένα, το Ταμείο δεν μπορεί να ακόμα να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι η σχετική απόφαση θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο έως το τέλος του έτους.

Σημείωσε ακόμη πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται έως το τέλος του Μνημονίου. Η ανακοίνωση του Eurogroup προβλέπει ότι έως το 2018 θα εφαρμοστούν κάποιες περιορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος, και οι αποφάσεις για τη συνέχεια θα ληφθούν μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.

Τέλος, ο κ. Μάρεϊ διέψευσε τα δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, να έχει διαφωνήσει με το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, ενώ αντίθετα να το δέχεται η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή