Ο καταυλισμός του Ελληνικού | 360 VR Video |

Ο καταυλισμός του Ελληνικού | 360 VR Video |

ο-καταυλισμός-του-ελληνικού-360-vr-video-2136744

Η «Κ» παρουσιάζει το πρώτο της 360 Virtual Reality βίντεο από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό. Ο 20χρονος Ιρανός Σαχίν Αχμαντινιά μας ξεναγεί στον καταυλισμό και μιλάει για τις συνθήκες διαβίωσης περισσότερων από 3.000 ανθρώπων που διαμένουν στα ερειπωμένα κτίρια και γήπεδα του παλιού αεροδρομίου. Η «Κ» είναι το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ που χρησιμοποιεί VR κάμερα.

Το YouTube είναι η πλατφόρμα προβολής των VR βίντεο της «Κ». Ο θεατής μπορεί να περιηγηθεί στο χώρο είτε με τα βέλη που εμφανίζονται πάνω αριστερά στην οθόνη, είτε σύροντας το ποντίκι του υπολογιστή (με πατημένο το αριστερό πλήκτρο) πάνω στην οθόνη του βίντεο. To βίντεο παίζει σε browser Google Chrome. Δεν θα μπορέσετε να το δείτε σωστά σε Safari ή Internet Explorer.

Εναλλακτικά, εάν ο θεατής βλέπει το βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου μπορεί αλλάζοντας θέση στο τηλέφωνο να αλλάξει και πλάνο. Από κινητό τηλέφωνο εάν έχετε iPhone ανοίξτε το βίντεο για σωστή προβολή στο app του YouTube, αλλιώς δείτε το βίντεο εδώ.

Διαβάστε: πώς ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος της εφημερίδας εργάστηκαν για να φτιάξουν αυτό το βίντεο.

Ρεπορτάζ & Επεξεργασία βίντεο: Γιάννης Παπαδόπουλος/ Κάμερα: Γιάννης Παπαδόπουλος & Enri Canaj

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή