Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαθέτετε online media και θέλετε να διεκδικήσετε πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση αλλά και στη διαφημιστική πίτα των τραπεζών; Εντός τριμήνου θα πρέπει να εγγραφείτε στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με την επωνυμία e-media, που λειτουργεί από χθες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας http://emedia.media.gov.gr/login.

Τη δημιουργία του μητρώου ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος «τέσταρε» και τη λειτουργία της online φόρμας καταχώρισης. «Προχωρούμε στη χαρτογράφηση του διαδικτυακού τοπίου», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας «ότι δεν θέλουμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο». Οσοι εγγραφούν στο μητρώο θα έχουν πρόσβαση και στο παρατηρητήριο για τη λογοκλοπή, ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο στους εγγεγραμμένους να διαπιστώνουν εάν το περιεχόμενό τους αναδημοσιεύεται χωρίς άδεια από άλλες ιστοσελίδες.

Για την εγγραφή απαιτείται ελληνικό ΑΦΜ, η νομική μορφή της επιχείρησης, η ΔΟΥ, οι μέτοχοι, τα ονόματα του εκδότη ή του διευθυντή, ο αριθμός των εργαζομένων και η σχέση εργασίας. Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση με όλες τις νόμιμες συνέπειες, εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή. Απομένει να δούμε κατά πόσον θα ληφθεί υπ’ όψιν η επισκεψιμότητα.

Στη συνέντευξη παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών εθνικής εμβέλειας, επισημαίνοντας ότι «θέμα αύξησης του αριθμού των αδειών μπορεί να εγερθεί μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η δημοπρασία επιτυχώς και αφού τότε υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή