Βερολίνο: Εκταμίευση όταν η Αθήνα ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες

Βερολίνο: Εκταμίευση όταν η Αθήνα ολοκληρώσει τις εκκρεμότητες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέβαλε την απόφαση για εκταμίευση της δανειακής δόσης προς την Ελλάδα η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι  εκκρεμεί ακόμη η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων, από την ελληνική κυβέρνηση, μέτρων.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ, εξηγώντας, ωστόσο, πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο σχετικό αίτημα που είχε διαβιβάσει την Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή, είχε επισημανθεί ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή