Σόιμπλε: Προς ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών η Ελλάδα

Σόιμπλε: Προς ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών η Ελλάδα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς, δήλωσε την Παρασκευή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά την έγκριση από την γερμανική Βουλή της εκταμίευσης της δόσης προς την Αθήνα.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν.

Βερολίνο: Δεν είναι «βάναυσο» το ελληνικό πρόγραμμα

Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο, αλλά ανάλογο με τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ και τόνισε ότι δεν ήταν -ούτε είναι- εφικτή άλλη λύση.

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει το τρίτο πρόγραμμα και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ESM θα δώσει τη δική του έγκριση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης.

«Δεν ξέρω ποιος λέει ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν βάναυσο. Η γερμανική κυβέρνηση δεν το είπε ποτέ – και δεν ήταν. Ήταν ανάλογο με τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας. Και μια άλλη λύση δεν ήταν τότε και ούτε είναι σήμερα δυστυχώς δυνατή», δήλωσε ο κ. Γέγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «Και μια που το αναφέρετε, με κάθε μετριοπάθεια μπορούμε να επισημάνουμε ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα και μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσαν στο μεταξύ τα δικά τους προγράμματα επιτυχώς. Η Ελλάδα προσπαθεί αυτή την στιγμή με ζήλο να εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα και ελπίζουμε -και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για αυτό- ότι θα το εφαρμόσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή