Πηγαινέλα με τα ωράρια των ΕΛΤΑ

Πηγαινέλα με τα ωράρια των ΕΛΤΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες των επισκεπτών είναι αυξημένες, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφασίζει την αναστολή της διευρυμένης λειτουργίας συνολικά 40 ταχυδρομικών καταστημάτων.

Αθηναίοι και τουρίστες δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται τα απογεύματα και τα Σάββατα από κεντρικότατα καταστήματα, όπως είναι αυτό δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης ή της τουριστικής οδού Μητροπόλεως. Η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στον νομό Αττικής και άλλα 15 στην περιφέρεια.

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε ότι τροποποιεί προσωρινά το ωράριο συναλλαγής των καταστημάτων διευρυμένης λειτουργίας. Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι το διευρυμένο ωράριο θα επανέλθει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Προϋπόθεση, όμως, είναι να έχουν τοποθετηθεί (σ.σ. και εκπαιδευτεί) μέχρι τότε στα καταστήματα οι νέοι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν με οκτάμηνη σύμβαση. Με την προσωρινή –όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας– απόφαση, μόνο πέντε κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ διατηρούν διευρυμένο ωράριο και αφορούν αυτά που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο εμπορικό κέντρο The Mall, το περίπτερο στην Ακρόπολη (προσφέρει υπηρεσίες ΕΛΤΑ, αλλά όχι το σύνολό τους, καθώς δεν είναι κανονικό υποκατάστημα), της οδού Αιόλου 104 και του Συντάγματος.

Στην περιφέρεια της χώρας, μεταξύ αυτών που αναστέλλουν την απογευματινή λειτουργία είναι ταχυδρομικά καταστήματα τουριστικών περιοχών όπως της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για διαφυγόντα έσοδα, από την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας, που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ μηνιαίως μόνο στα καταστήματα της Αττικής. Εξηγούν, μάλιστα, ότι το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή