Η αύξηση της τουριστικής κίνησης αναγεννάει την αγορά ξενοδοχείων της πρωτεύουσας

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης αναγεννάει την αγορά ξενοδοχείων της πρωτεύουσας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην αγορά της Αθήνας, παρά το αρνητικό «αποτύπωμα» που άφησε η διακοπή λειτουργίας του Αthens Ledra. Για το τελευταίο, ημερομηνία-ορόσημο που μπορεί να εκκινήσει τις εξελίξεις για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου είναι η 13η Ιουλίου, οπότε και θα γίνει ο πλειστηριασμός του ακινήτου με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα από την Εθνική Τράπεζα, αλλά και της πώλησης του Hilton από την Alpha Bank. Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή σύναψη συνεργασίας μεταξύ της Starwood Hotels and Resorts και της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας του Πεντελικόν, στο Κεφαλάρι, που θα αποτελέσει σημείο έναρξης των διεργασιών για την επαναλειτουργία της ιστορικής μονάδας.

Σε φάση εξασφάλισης αδειοδοτήσεων βρίσκεται η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναβίωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας. Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν επίσης οι εργασίες για τη μετασκευή σε ξενοδοχείο του κτιριακού συγκροτήματος ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως.

Eπί της οδού Μητροπόλεως 49 θα λειτουργήσει και ένα ξενοδοχείο από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη με τη μετασκευή κτιρίου της εταιρείας Χυτήρογλου. Επιπλέον, τους πρώτους μήνες του 2017 σε κτίριο του ομίλου Βιοχάλκο, επί της πλατείας Καραϊσκάκη, θα λειτουργήσει ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από την εκμισθώτρια εταιρεία Ζeus International και θα φέρει ξενοδοχειακή ταυτότητα του αμερικανικού ομίλου Wyndham Hotel Group. Επί της πλατείας Ομονοίας θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο Athens Tiffany Hotel από όμιλο ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Νέο ξενοδοχείο έπειτα από μετασκευή κτιρίου θα ανοίξει από την εταιρεία Ευρωντόμους Α.Ε. και στη Λεωφόρο Συγγρού 182 και Ευαγγελιστρίας. Ξενοδοχείο 5 αστέρων έχει στόχο να δημιουργήσει και ο όμιλος ΥΑΖΒΕΚ μετά την ανακαίνιση κτιρίου ιδιοκτησίας του ΝΑΤ, που βρίσκεται επί της οδού Ομήρου 19 και Ακαδημίας.

Επιπλέον, το «πράσινο φως» έχουν δώσει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να επιτραπεί η χρήση κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας ως ξενοδοχείων. Αναλυτικά έχει δοθεί άδεια για κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων 30-32, για κτίριο της Orange Partners AEΠΕΥ επί των οδών Μητροπόλεως και Πατρώου 9-11, για κτίριο επί των οδών Ερμού 121 και Αστιγγος, για κτίριο επί της οδού Ερμού 95 και για κτίριο επί των οδών Κηρυκείου 6 και Μητροπόλεως 65. Επίσης, αναμένεται η επαναλειτουργία επί της οδού Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι του πρώην ξενοδοχείου Athens Lycabettus από νέα μισθώτρια εταιρεία. Αδεια μετατροπής σε τουριστικό κατάλυμα έχει πάρει και η Caprise A.E. για κτιρίο επί των οδών Γερανίου 24 και Αναξαγόρα. Επίσης, η Fresh Hotel συμφερόντων του ομίλου Αλλαντικών Υφαντή προγραμματίζει νέα ξενοδοχειακή επένδυση σε διατηρητέο κτίριο όπου λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή