Διάβημα σε Αλβανία και Γαλλία μετά την αλβανική πρόκληση

Διάβημα σε Αλβανία και Γαλλία μετά την αλβανική πρόκληση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάβημα στους πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας στην Αθήνα θα κάνει την Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη πρόκληση των οπαδών της εθνικής Αλβανίας στον αγώνα με την Ελβετία . Το πανό που υψώθηκε στην κερκίδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EURO2016 έγραφε στα αγγλικά: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα» .

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο υπουργός εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς θα δεχτεί αυτοπροσώπως στο γραφείο του, τους δύο πρέσβεις προκειμένου να εκφράσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης. Στον ίδιο τόνο θα είναι και επιστολή που πρόκειται να στείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντoνής προς την διοίκηση της UEFA. 

Σκληρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το περιστατικό αναφέροντας ότι «H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.»

Επιπλέον προσθέτει ότι: «Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια. Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή