«Σοκ» στο τέλος για την Αγγλία, έγραψε ιστορία η Ουαλία

«Σοκ» στο τέλος για την Αγγλία, έγραψε ιστορία η Ουαλία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακόμη μια πρεμιέρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Αγγλία έμεινε μακριά από την νίκη. Η ομάδα του Ρόι Χόγκσον, παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη των Ρώσων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν κατάφερε να κρατήσει την νίκη.

Ο Έρικ Ντάιερ, με υπέροχο απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους στο 73’, αλλά σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο αρχηγός της Ρωσίας, Μπερεζούτσκι, έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του Σλούτσκι.

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78' Γουίσλιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87' Μίλνερ), Κέιν.

Ρωσία: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νόιστεντερ (80' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (77' Σιρόκοβ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85' Μαμάεβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

Η Ουαλία έγραψε ιστορία, νικώντας στην παρθενική της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Σλοβακία. Μπέιλ και Ρόμπσον Κανού έγραψαν με «χρυσά» γράμματα τα ονόματά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ουαλίας, σκοράροντας από ένα γκολ, ενώ για τους Σλοβάκους είχε ισοφαρίσει προσωρινά, ο Ντούντα.

Οι συνθέσεις:

Ουαλία (5-3-2): Γουόρντ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Ντέιβιντ Έντουαρντς (69' Λέντλεϊ), Ράμσεϊ (88' Τζαζ Ρίτσαρντς), Τζο Άλεν, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον-Κάνου), Μπέιλ.

Σλοβακία (4-5-1): Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Σβέντο, Χροζόβσκι (60' Ντούντα), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (83' Στοχ), Ντούρις (59' Νέμετς).

Σε έναν εξαιρετικό αγώνα, η Ελβετία επικράτησε της Αλβανίας με 1-0, χάρη σε γκολ που σημειώθηκε στο 5ο λεπτό από τον Σαρ. Ο κεντρικός αμυντικός των Ελβετών νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα των Αλβανών, Μπερίσα, που είχε λανθασμένη αντίδραση στο γκολ.

Μετά το 1-0, η αναμέτρηση απέκτησε δαιμονιώδη ρυθμό, ιδίως μετά την αποβολή του αρχηγού των Αλβανών, Τσάνα, στο 36’.  Οι Ελβετοί έχασαν πληθώρα ευκαιριών, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν έναν εξαιρετικό Μπερίσα που στέρησε σε πολλές περιπτώσεις το γκολ για τους Ελβετούς. Η Αλβανία είχε επίσης την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Ζόμερ αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε.

Οι συνθέσεις:

Αλβανία: Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τζάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι).

Ελβετία: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (76' Φάμπιαν Φράι), Σατσίρι (88' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

Στα παιχνίδια της Κυριακής, ξεχωρίζουν δύο σημαντικές αναμετρήσεις. Στις 16:00, η Τουρκία αντιμετωπίζει την Κροατία και στις 22:00 η Γερμανία κοντράρεται με την Ουκρανία. Στις 19:00, διεξάγεται και ο αγώνας της Πολωνίας με την Βόρειο Ιρλανδία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή