Μακελειό στη Φλόριντα, τουλάχιστον 50 νεκροί, 53 τραυματίες

Μακελειό στη Φλόριντα, τουλάχιστον 50 νεκροί, 53 τραυματίες

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα, επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε», σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, στον απόηχο της πλέον αιματηρηής επίθεσης στην ιστορία της χώρας.  Από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση. Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ. «Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

«Όταν κάποιος εισβάλει κατ’ αυτόν τον τρόπο και αρχίζει να πυροβολεί και σκοτώνει τόσους ανθρώπους και τραυματίζει τόσους άλλους, πρόκειται ξεκάθαρα για μια τρομοκρατική ενέργεια» επισήμανε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα στο κλάμπ και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS.

Ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως βρισκόταν μέσα στο κλαμπ την ώρα των πυροβολισμών και δημοσίευσε το βίντεο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως έπεσαν πυροβολισμοί εντός του καταστήματος και πως πολλοί «ούρλιαζαν πως υπάρχουν νεκροί».

Η αστυνομία του Ορλάντο έγραψε στον λογαριασμό στο Twitter: «Δεκάδες τραυματίες από το περιστατικό στο κλαμπ Pulse κοντά στις λεωφόρους Orange και Kaley. Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

«Η Πολιτεία της Φλόριντας κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Η πόλη του Ορλάντο επίσης κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού» επιβεβαιώνει το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο σε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση στην αμερικανική κυβέρνηση και στον «φίλο αμερικανικό λαό» κα προσθέτει ότι «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή