ΚΚΕ: Καμία συναίνεση για τον εκλογικό νόμο

ΚΚΕ: Καμία συναίνεση για τον εκλογικό νόμο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΚΚΕ να ψηφίσει το νέο εκλογικό σύστημα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συνάγεται από τη συνέντευξη που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Δημ. Κουτσούμπας (Star), καθώς ο ίδιος απαξίωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστούν απλή και άδολη αναλογική, όπως παγίως ζητούν η Αριστερά και το Κομμουνιστικό κόμμα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν υφίσταται απλή αναλογική χωρίς την κατάργηση του ορίου του 3% για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή, ενώ τάχθηκε και κατά της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, προβλέποντας ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, οι βουλευτές των μικρότερων κομμάτων θα εκλέγονται τυχαία από εκλογικές καραμπόλες.

Στην εφ’ όλης της ύλης κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα οπορτουνιστικό κόμμα του 3% έχει μετεξελιχθεί πλέον σε ένα κλασικό αστικό κόμμα που κάνει τη βρώμικη δουλειά, γιατί μπορεί να χειραγωγεί τον λαό», ενώ με τον ίδιο περιφρονητικό τρόπο μίλησε και για κόμματα που θεωρούνται συγγενή στο ΚΚΕ, όπως η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Τα θεωρούμε οπορτουνιστικά, δηλαδή τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, καθώς έδωσαν δείγματα γραφής και έβαλαν πλάτη στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή