Με το χάρτη στη βαλίτσα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταβέρνα Loukoumi του Κώστα Αυλωνίτη, στην Αστόρια, ξέρει από ελληνικά γλέντια, κι η βραδιά είχε τα πάντα – από ούζο και χταπόδι στα κάρβουνα μέχρι σπάσιμο πιάτων τις μικρές ώρες της νύχτας! Το παράδοξο, βέβαια, ήταν η σύνθεση των θαμώνων: ένα εκλεκτικό κοινό με γνωστά ονόματα της μόδας, το οποίο, όπως έγραψε η αμερικανική Vogue, ήταν πιο πιθανό να βρεθεί στην κοσμοπολίτικη Μύκονο παρά να διανύσει την απόσταση που χωρίζει το Μανχάταν από αυτήν τη νεοϋορκέζικη συνοικία. Ας είναι καλά η Sofía Sanchez de Betak, που επέλεξε να γιορτάσει εκεί τη συνεργασία της με την αλυσίδα ξενοδοχείων The Luxury Collection και την εταιρεία αποσκευών Clobe-Trotter, για τη δημιουργία μιας συλλογής από trolley cases τα οποία κρύβουν μέσα τους ελληνικά μυστικά. «Λατρεύω την Ελλάδα», με διαβεβαιώνει μέσω email η αργεντίνικης καταγωγής art director και σύμβουλος μόδας. «Κάποια στιγμή είχαμε νοικιάσει με τον άντρα μου ένα ιστιοφόρο και κάναμε κρουαζιέρα στα νησιά. Ερωτεύτηκα την Πάτμο και την ελληνική νοοτροπία, γι’ αυτό διάλεξα την Ελλάδα για το συγκεκριμένο project».

Με το χάρτη στη βαλίτσα-1

Η Sofía Sanchez de Betak με βαλίτσες από τη συλλογή. 

 

Η δουλειά που την περίμενε ήταν, μου εξήγησε, ένα όνειρο: Παρέα με μια φίλη της –το μοντέλο Constance Jablonski, αν κρίνω από τις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Instagram– ταξίδεψε πέρυσι το καλοκαίρι για ένα δεκαήμερο σε τέσσερις ελληνικούς προορισμούς, έμεινε σε ξενοδοχεία και resorts της Luxury Collection (Santa Marina στη Μύκονο, The Romanos στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, Vedema και Mystique στη Σαντορίνη) και αναζήτησε τους «θησαυρούς που κρύβει κάθε περιοχή» για να τους αποτυπώσει στους χάρτες που επενδύουν το εσωτερικό κάθε βαλίτσας, «ώστε να λειτουργούν ως έμπνευση για ταξίδια». Το εξωτερικό είναι ίδιο και στα τέσσερα μοντέλα της συλλογής, με το χαρακτηριστικό δερμάτινο κέλυφος της Globe-Trotter να έχει ντυθεί σε χρώματα που ταιριάζουν στην Ελλάδα: σκούρο μπλε, λευκό και γαλάζιο.

 

Με το χάρτη στη βαλίτσα-2

 

Με το χάρτη στη βαλίτσα-3

 

Με το χάρτη στη βαλίτσα-4

 

Με το χάρτη στη βαλίτσα-5

Στιγμιότυπα από τις ελληνικές περιπέτειες της Sofía Sanchez de Betak με την Constance Jablonski, όπως τα ανέβασε στο  Instagram (@chufy). 

Με το χάρτη στη βαλίτσα-6
Με το χάρτη στη βαλίτσα-7

 

Έχοντας ως βάση τη Νέα Υόρκη, η Chufy –όπως φωνάζουν τη Sofía από μικρή, χωρίς ούτε η ίδια να γνωρίζει γιατί– βρίσκεται ανά δεκαπενθήμερο σε άλλη χώρα, με τις ιδανικές καλοκαιρινές αποσκευές να περιέχουν «αέρινα φορέματα, άνετα σανδάλια, αντηλιακό, φωτογραφική μηχανή, γυαλιά ηλίου». Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που της έρχεται στο μυαλό από τους τέσσερις σταθμούς του ταξιδιού της στην Ελλάδα; «Η καλντέρα και οι θερμές πηγές στη Σαντορίνη. Η ταβέρνα της Kiki στον Άγιο Σώστη στη Μύκονο. Ο Παρθενώνας στην Αθήνα. Τα αρχαία στη Μεσσηνία». Όσο για τη βραδιά στο Loukoumi, το highlight ήταν μια γλυκιά έκπληξη που της επιφύλαξε η ομάδα της Luxury Collection: «Ένα τεράστιο cheesecake φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση, στολισμένο με την ελληνική σημαία!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή