Παραίτηση με αιχμές από τον υποδιοικητή του ΙΚΑ

Παραίτηση με αιχμές από τον υποδιοικητή του ΙΚΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθείες βολές κατά της προωθούμενης πολιτικής στο ασφαλιστικό υπέβαλε χθες την παραίτησή του ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Δούκας. Στην επιστολή παραίτησης που επέδωσε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κ. Δούκας κάνει λόγο για «απόκλιση 180 μοιρών» στην ασκούμενη πολιτική στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης από αυτά που υποσχέθηκε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό. Ο πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, τον οποίο είχε επιλέξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, εστιάζει την κριτική του στις νέες περικοπές συντάξεων που φέρνει ο πρόσφατος νόμος Κατρούγκαλου και εκτιμά ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από την πίεση μιας νέας αξιολόγησης ή της εκταμίευσης μιας δόσης θα υπάρξουν νέες περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι αντί η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, προχωρά στον επανυπολογισμό των συντάξεων μετατρέποντας σε νομότυπες περικοπές που κρίθηκαν παράνομες.

Ενστάσεις εκφράζει και όσον αφορά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, υποστηρίζοντας ότι τόσο το νέο οργανωτικό μοντέλο όσο και ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων «θα φέρουν τεράστια διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που θα αποβούν σε βάρος των ασφαλισμένων και σε βάρος του σημερινού απαιτούμενου χρόνου για τη χορήγηση σύνταξης».

Για όλα τα παραπάνω ο κ. Δούκας έκρινε, μετά την πάροδο ενός έτους που κατείχε το συγκεκριμένο πόστο, ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση αυτή, «παρότι είναι θέση κρατική – διοικητική και όχι θέση πολιτική ή κομματική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή