Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή του Mega για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τρίωρο συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega για την καθορισθείσα τιμή εκκίνησης για τη δημοπράτηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η αίτηση συζητήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣτΕ, κ. Νίκου Σακελλαρίου και παρόντος του εισηγητή, συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Το Mega ουσιαστικά στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ  η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τιςτέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Κατά τη συζήτηση ανέπτυξε τις θέσεις του  ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος. Από το υπουργείο  Επικρατείας παραστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παραστάθηκαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος. Να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στο ΣτΕ, εκτός από το ΝΣΚ και με δικηγόρους. Ο τηλεοπτικός σταθμός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αναστάσιο Κωνσταντινίδη και Βασίλειο Δεληβοριά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, η οποία αναμένεται μετά την 23η Ιουνίου. Παράλληλα, κατατέθηκαν ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς  Αlpha και το Star Channel, χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 23 αιτήσεις ακυρώσεως (κύριες προσφυγές) σχεδόν όλων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών θα συζητηθούν  στις 4 Ιουλίου 2016 στην  Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Παπαγεωργίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή