Πυρ ομαδόν από δικαστές κατά Πολάκη

Πυρ ομαδόν από δικαστές κατά Πολάκη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών του Πολιτεύματος, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με κοινή ανακοίνωσή τους πέντε δικαστικές ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες και δύο, δικαστών των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο).

Στην κοινή ανακοίνωσή, τους οι πέντε δικαστικές ενώσεις επικρίνουν με σκληρή γλώσσα τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, καθώς όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «προσβάλλει και απαξιώνει με εντυπωσιακή προχειρότητα, χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση, και με ισοπεδωτικές γενικεύσεις τους δικαστικούς λειτουργούς, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, απαραίτητη σ' ένα κράτος Δικαίου, και υπονομεύει αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, όταν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εμπιστοσύνη στον θεσμό της Δικαιοσύνης, αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα και  για την οικονομική ανάπτυξη και την λήψη επενδυτικών αποφάσεων στη χώρα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες με ανακοίνωσή της και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, (την ανακοίνωση υπέγραφε ο νέος πρόεδρος της Ενώσεως Χριστόφορος Σεβαστίδης) που έκανε λόγο «για θεσμική εκτροπή» και καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, ως εγγυητής του πολιτεύματος.

Πάντως οι δηλώσεις Πολάκη, τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιχείρησε στη συνέχεια με νεότερη ανακοίνωσή του, να αμβλύνει, έχουν προκαλέσει εκτός από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σάλο και μέσα στο δικαστικό σώμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή