Ψυχοπαθής ο ύποπτος τρομοκράτης στο Βέλγιο

Ψυχοπαθής ο ύποπτος τρομοκράτης στο Βέλγιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας προκάλεσε χθες το πρωί ψυχοπαθής στο κέντρο των Βρυξελλών, ο οποίος είχε κατασκευάσει ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών, γεμάτη με μπισκότα και αλάτι.

Ο 26χρονος συλληφθείς, που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές ισχυριζόμενος ότι «εκλήθη» να καταταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, τηλεφώνησε χθες το πρωί στην αστυνομία λέγοντας ότι έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους. Οι απαγωγείς του, σύμφωνα με τον διαταραγμένο άνδρα, του φόρεσαν ζώνη εκρηκτικών και τον άφησαν έξω από το εμπορικό κέντρο City 2 της βελγικής πρωτεύουσας, λέγοντάς του ότι θα πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τηλεχειρισμό.

«Υστερα από αρχική έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι η ζώνη του περιείχε μπισκότα και αλάτι. Κάθε κίνδυνος έκρηξης αποκλείσθηκε πλήρως. Ο συλληφθείς είναι γνωστός στις Αρχές για διάφορα ψυχιατρικά περιστατικά», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας, καθώς το Βέλγιο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ ακύρωσε τις προγραμματισμένες για χθες το πρωί συναντήσεις του, για να συγκαλέσει «πυρήνα κρίσης» των αρμοδίων υπουργών.

Τα μέτρα ασφαλείας που επιβλήθηκαν οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας τεσσάρων σταθμών του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας την ταλαιπωρία των επιβατών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή