Παγίδα στους ληστές έστησαν υπεύθυνοι χρηματαποστολής

Παγίδα στους ληστές έστησαν υπεύθυνοι χρηματαποστολής

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις φορές τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει γίνει στόχος ληστών η χρηματαποστολή εταιρείας security για τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ που λειτουργεί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Η τελευταία επίθεση έγινε χθες στις 8.30 το πρωί από δύο δράστες, οι οποίοι με την απειλή όπλων άρπαξαν από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής το ειδικό κουτί που χρησιμοποιούν για την ασφαλή μεταφορά των χρημάτων. Πάντως, σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η λεία τους ήταν μηδενική, καθώς το κουτί μεταφοράς των χρημάτων ήταν άδειο!

Οπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο ανεφοδιασμός του συγκεκριμένου ΑΤΜ, η εταιρεία security πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εικονικές χρηματαποστολές με στόχο να μπερδέψει τους δράστες και να περιορίσει το ρίσκο απώλειας των χρημάτων.

Ετσι, οι δράστες της χθεσινής ληστείας, αφού με μια βαριοπούλα κατάφεραν να παραβιάσουν το κουτί, διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν κενό και το εγκατέλειψαν στην έξοδο της Πανεπιστημιούπολης.

Παρόμοιο συμβάν, αλλά με λεία, είχε καταγραφεί και το πρωί της 13ης Απριλίου. Τότε, κουκουλοφόροι είχαν ληστέψει τους υπαλλήλους χρηματαποστολής που επρόκειτο να εφοδιάσουν το μοναδικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) που λειτουργεί στο εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης. Οπως και χθες, οι δράστες φορούσαν κουκούλες και είχαν στήσει ενέδρα στο αυτοκίνητο της ιδιωτικής εταιρείας security. Ετσι, μόλις οι υπάλληλοι αποβιβάστηκαν από το θωρακισμένο όχημα, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και τους άρπαξαν το ειδικό κουτί που περιείχε περίπου 12.000 ευρώ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είχε ενεργοποιηθεί η «χρωμοπαγίδα» που καταστρέφει με χρωματιστή μπογιά τα χρήματα που προορίζονταν για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ.

Το Νοέμβριο του 2015 αντίστοιχα, δύο ένοπλοι είχαν ληστέψει τη χρηματαποστολή καταφέρνοντας να διαφύγουν με περίπου 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας. Αρμόδιοι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι παραπάνω υποθέσεις να συνδέονται μεταξύ τους, όπως επίσης δράστες των ένοπλων ληστειών να προέρχονται από τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή