Συρία: Ανακατάληψη περιοχών στη Ράκκα από το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Ανακατάληψη περιοχών στη Ράκκα από το Ισλαμικό Κράτος

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε αντεπίθεση στη Ράκκα, τη βόρεια επαρχία της Συρίας, με αποτέλεσμα να ανακαταλάβει ευρείς περιοχές τις οποίες μέλη του είχαν πρόσφατα χάσει από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων το οποίο έχει τη βάση του στη Μεγάλη Βρετανία ανέφερε την Τρίτη πως οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν εγκαταλείψει όλες τις περιοχές που είχαν καταλάβει στη Ράκκα από τη στιγμή που ξεκίνησαν την επίθεση τους στις αρχές του Ιούνιου.

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο Ααμάκ, που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει μία πετρελαιοπηγή υπό τον έλεγχο των ακραίων υποστηρικτών του Ισλάμ, ενώ ταυτόχρονα πολεμικά αεροπλάνα εκτελούν επιθέσεις σε γειτονικά σημεία.

Ενας Σύρος δημοσιογράφος, άμεσα συνδεδεμένος με τον στρατό, δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Φέισμπουκ πως «ακόμα και αν οι ειδικές δυνάμεις υποχωρήσουν για ώρες, θα επιστρέψουν»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή