FeedMeGreek, το εργαλείο των μικρών παραγωγών

FeedMeGreek, το εργαλείο των μικρών παραγωγών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετική έκθεση/bazaar επώνυμων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής μικρών ή/και εμβληματικών παραγωγών,  ξεκινάει στη Γερμανία το φθινόπωρο.

Ονομάζεται FeedMeGreek (www.feedmegreek.eu ), και στόχος του είναι να βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς που δεν έχουν τα μέσα, να προσεγγίσουν μόνοι τους την Ευρωπαϊκή αγορά με τρόπο οργανωμένο, αποτελεσματικό και φθηνό. Για τον λόγο αυτό η έκθεση είναι σχεδιασμένη να λειτουργήσει χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του κάθε παραγωγού, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι συγκεκριμένο και περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις δαπάνες συμμετοχής, από τα ασφάλιστρα και τα μεταφορικά μέχρι την προβολή, τις δαπάνες του προσωπικού και τα έξοδα των πωλήσεων.

Σε κάθε πόλη που φιλοξενείται το FeedMeGreek, διοργανώνεται ένα τριήμερο bazaar όπου παρουσιάζονται και πωλούνται τα προϊόντα και γίνονται γευστικές δοκιμές. Παράλληλα οργανώνονται παρουσιάσεις των προϊόντων σε δυνητικούς πελάτες (εισαγωγείς τροφίμων, καταστήματα deli, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ) προκειμένου να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα σαν υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκά, και να εξασφαλιστούν πωλήσεις και διεθνείς συνεργασίες στους συμμετέχοντες.

Το FeedMeGreek διοργανώνεται από την Doubleplus Ltd (www.doubleplus.gr ) σε συνεργασία με την COCOMAT η οποία διαθέτει τα καταστήματά της στην Ευρώπη (περί τα 500 τμ το καθένα) για την διοργάνωση της έκθεσης, ενώ θα συμμετάσχει ενεργά στην προβολή της. Όπως είναι γνωστό, η COCO-MAT είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία, η οποία κατασκευάζει ανώτερης ποιότητας χειροποίητα κρεβάτια, καινοτόμα προϊόντα ύπνου και έπιπλα από φυσικά υλικά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα και σήμερα έχει αναπτύξει το δίκτυό της σε 15 χώρες συνολικά και χιλιάδες ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Στη Γερμανία, το FeedMeGreek θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, την Κολωνία και το Μόναχο, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκθέσεις/bazaars στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο FeedMeGreek μπορούν να συμμετάσχουν:

1.  Εξαιρετικά προϊόντα διατροφής σε τυποποιημένες συσκευασίες.

2.  Κρασιά, ποτά και αφεψήματα.

3.  Προϊόντα  που πληρούν τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή