Μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από τα ΜΑΤ

Μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από τα ΜΑΤ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιδιότυπη «στάση» έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα αστυνομικοί των ΜΑΤ, υποβάλλοντας μαζικά αιτήματα μεταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη Κυριακή μέχρι και χθες είχαν ζητήσει να μετακινηθούν από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης οι περίπου 300 από τους συνολικά 600 «μάχιμους» αστυνομικούς που στελεχώνουν την υπηρεσία.

Εκτιμάται ότι η πρωτοβουλία τους έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς και ότι οι αιτήσεις θα ανακληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η κίνησή τους αυτή έχει ισχυρό επικοινωνιακό αντίκτυπο στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, η πρωτοβουλία των αστυνομικών της ΥΑΤ γίνεται ως αντίδραση στην απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει ΕΔΕ εις βάρος μελών της διμοιρίας που είχε έρθει αντιμέτωπη με ομάδες αντιεξουσιαστών στα επεισόδια της 8ης Μαΐου στο Σύνταγμα. Στη διάρκεια της ψήφισης του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ομάδες κουκουλοφόρων είχαν επιτεθεί με πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν απαντήσει με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά. Λίγες ημέρες αργότερα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε διατάξει ΕΔΕ για «τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στην πλατεία Συντάγματος», ενώ είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση τεσσάρων αστυνομικών από την ΥΑΤ μέχρις ότου ερευνηθεί εάν είχαν ενεργήσει «καθ’ υπέρβασιν των εντολών που είχαν λάβει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή