«Παγώνει» η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

«Παγώνει» η συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμφωνία με τη «Μαρινόπουλος» φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να «παγώνει» μέχρι νεωτέρας η «Σκλαβενίτης».

Νομικοί κύκλοι που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν πως αυτή τη στιγμή τα νομικά και τεχνικά κωλύματα που υπάρχουν καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της συμφωνίας «Μαρινόπουλος» – «Σκλαβενίτης».

Σπεύδουν ωστόσο να προσθέσουν ότι δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο για σύσταση κοινής εταιρείας μεταξύ των δύο επιχειρήσεων στην οποία προβλεπόταν να μεταβιβαστούν τα 33 υπερμάρκετ της «Μαρινόπουλος».

Τα ζητήματα που φέρεται να ανησυχούν την «Σκλαβενίτης» το τελευταίο διάστημα είναι η μη καταβολή της δόσης του Μαϊου από τη «Μαρινόπουλος» προς τους προμηθευτές της, όπως είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο της ρύθμισης των οφειλών της, καθώς και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η «Μαρινόπουλος» φέρεται να έχει σε εκκρεμότητα περίπου 2.000 ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις με προμηθευτές, ιδιοκτήτες ακινήτων κτλ. Παραμένουν επίσης σε εκκρεμότητα τα ζητήματα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ζητήσει να μη συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κοινής εταιρείας «Σκλαβενίτη»-«Μαρινόπουλου» μέλη της οικογένειας «Μαρινόπουλου». Οι ίδιες πηγές αποκλείουν το σενάριο η «Σκλαβενίτης» να εξαγοράσει το σύνολο της «Μαρινόπουλος» και θεωρούν πολύ πιθανότερο το ενδεχόμενο η «Μαρινόπουλος» να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

«Μαρινόπουλος»: Στόχος η επάνοδος το συντομότερο δυνατό

Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Αυτό είναι το σήμα που επιχειρεί να δώσει η «Μαρινόπουλος» με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο και στην οποία, όπως είχε γράψει η «Κ», περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και αποφεύγει για την ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τύχη της.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της «Μαρινόπουλος» έχει ως εξής:

«Η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν.

Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης.

Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών. Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων εβδομάδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή