Συλλήψεις αλλοδαπών που έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια με κλεμμένες πιστωτικές

Συλλήψεις αλλοδαπών που έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια με κλεμμένες πιστωτικές

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης που διοργανώθηκε από τη Europol με κωδική ονομασία «Ciconia Alba».

Αντικείμενο της επιχείρησης, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί από 43 χώρες, ήταν η αντιμετώπιση των απατών μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών.

Διεξήχθη το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο πλαίσιο δράσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του EURO 2016 στη Γαλλία. Στην Ελλάδα από αστυνομικούς της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Αθήνας, του Ηρακλείου και Ρόδου. Όπως προέκυψε είχαν εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει από τους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε δράση αλλοδαπού, ο οποίος χρησιμοποιώντας στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών καρτών εξέδιδε αεροπορικά εισητήρια, με σκοπό την διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή