Ξεκινά αύριο η υποβολή των μηχανογραφικών

Ξεκινά αύριο η υποβολή των μηχανογραφικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο Παρασκευή και έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για να διεκδικήσουν μία από τις 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Και αυτό, διότι χθες ανακοινώθηκαν οι βαθμοί και για τους περίπου 12.000 υποψηφίους των ΕΠΑΛ που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΙ.

Ειδικότερα, για το μηχανογραφικό δελτίο, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει ν’ απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (password), ώστε στην ιστοσελίδα http://exams.it.minedu.gov.gr να μελετούν το πρότυπο μηχανογραφικό δελτίο, να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και τελικά να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας Οριστικοποίηση) έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπ. Παιδείας και καμία τροποποίηση δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Η προθεσμία είναι αποκλειστική. Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Επίσης, χθες, με τροπολογίες (σε ν/σ του υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε τη δυνατότητα εκπαιδευτικοί να μπορούν να διδάσκουν μαθήματα και ως τρίτη ανάθεση. Δηλαδή, το υπουργείο διευρύνει τα μαθήματα που μπορεί να διδάσκει ένας εκπαιδευτικός (όχι μόνο το μάθημα της ειδικότητάς του ή ένα δεύτερο σχετικό μάθημα, αλλά προσθέτει και ένα τρίτο). Προφανής στόχος του υπουργείου είναι η κάλυψη των κενών χωρίς επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών. Παράλληλα, αποφασίσθηκε οι εκπαιδευτικοί γονείς ενός ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο υπουργός Νίκος Φίλης παραβρέθηκε χθες στα εγκαίνια έκθεσης με έργα μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή