Ρότα για τον Περσικό Κόλπο χαράσσει η Celestyal Cruises

Ρότα για τον Περσικό Κόλπο χαράσσει η Celestyal Cruises

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Περσικό Κόλπο θα αναζητήσει περαιτέρω ανάπτυξη η Celestyal Cruises, που αποκάλυψε πως θα δραστηριοποιηθεί εκεί με ένα κρουαζιερόπλοιο από το 2017. Παράλληλα, στην ενημέρωση που πραγματοποίησε η διοίκηση της εδρεύουσας στην Ελλάδα εταιρείας, ανέφερε πως η επέκτασή της στην Κούβα συνεχίζεται απρόσκοπτα. Διατύπωσε όμως την εκτίμηση πως η φετινή σεζόν στην Ελλάδα θα είναι σταθερή σε όρους επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2015 και όχι αυξημένη όπως εκτιμούσε στα τέλη του προηγούμενου έτους. Απέδωσε δε την εξέλιξη αυτή τόσο στα προβλήματα εικόνας της ελληνικής κρουαζιέρας που δημιούργησε το μεταναστευτικό όσο και στη γεωπολιτική αστάθεια στην περιφέρεια. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για τον κλάδο τα προβλήματα που προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, που αντιδρούν στην πώληση του ΟΛΠ.

Η εταιρεία, που χρησιμοποιεί το Λαύριο και τον Πειραιά ως hοme pοrts για τα τρία κρουαζιερόπλοια με τα οποία ταξιδεύει στο Αιγαίο, από το 2017 θα παραλάβει και θα λειτουργήσει και τα δύο πλοία που έχει ναυλωμένα στην Thomson. Εξετάζει δε και το ενδεχόμενο νέων ναυπηγήσεων και όπως αναφέρουν κύκλοι της στην «Κ», έχει ζητήσει σχετικές προσφορές από ναυπηγεία. Σημειώνεται πως οι εργασίες ανακαίνισης του Celestyal Olympia και άλλες εργασίες, που έγιναν όλες σε ελληνικά ναυπηγεία, ανήλθαν σε συνολική δαπάνη 26 εκατ.

Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, παραμένει επίσης ενεργό το ενδιαφέρον της Celestyal για την επιμέρους παραχώρηση του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο Λαύριο (έχει καταθέσει σχετική πρόταση στο Δημόσιο) και παραμένει ανοικτή και απέναντι σε ενδεχόμενες εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του λιμανιού.

Η Celestyal Cruises θα πραγματοποιήσει φέτος 821 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια και η κίνηση των επιβατών αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα περυσινά επίπεδα, με τις αφίξεις να αγγίζουν τις 122.000, που αντιστοιχούν σε 488.000 διανυκτερεύσεις.

Στους σχεδιασμούς της για το 2017 είναι και η περαιτέρω έμφαση στην αγορά της Κούβας, που ξεκινάει με την παραμονή εκεί όλο τον χρόνο του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal, καθώς αναμένονται 12.500 επιβάτες φέτος και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά μιλούν για 39.000 επιβάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή