Το ΕΜΠ, θύμα «ανευθυνοϋπεύθυνων»

Το ΕΜΠ, θύμα «ανευθυνοϋπεύθυνων»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πιάσει φωτιά το νοικιασμένο σπίτι σας, θα πάρετε αμέσως τηλέφωνο τον… ιδιοκτήτη να τον ρωτήσετε εάν εγκρίνει να καλέσετε την Πυροσβεστική;

Το θέμα με την κατάσταση εντός και πέριξ του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων είναι σύνθετο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο από ένα εμπλεκόμενο μέρος. Ωστόσο, «φτάνει το δούλεμα» από τον κάθε υπεύθυνο, που πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον απέναντι.

Είναι απαράδεκτο η ηγεσία του ΕΜΠ να υποστηρίζει ότι έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο εγκαταλελειμμένο κτίριο Γκίνη και τους «προστάτες» τους. Ελπίζει πως με αυτή την ενημέρωση απαλλάσσεται των ευθυνών της; Αρμόδιο για την κατάσταση εντός των χώρων του ΑΕΙ είναι, βάσει του νόμου, το ίδιο το ίδρυμα, και άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΕΜΠ, ο πρύτανής του Ιωάννης Γκόλιας, η Σύγκλητος και οι καθηγητές που ζουν το πρόβλημα, με πρώτη όλων την Ελένη Μαΐστρου, κοσμήτορα της Αρχιτεκτονικής Σχολής, που φιλοξενείται στο κτίριο της Πατησίων. Σχόλια όπως «είχα πάει να τους ζητήσω να χαμηλώσουν τη μουσική και μου μίλησαν σκαιότατα», ειπώθηκε από καθηγητή του ΕΜΠ στην «Κ» σε ρεπορτάζ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, αποδεικνύουν μόνο έλλειψη σοβαρότητας.

Εάν οι «προστάτες» των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Γκίνη «αλωνίζουν» στον χώρο, οι καθηγητές του ιδρύματος ας καταγγείλουν την κατάσταση επωνύμως, στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, στον δήμαρχο Αθηναίων Γεώργιο Καμίνη, στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη (σημείωση: το εν λόγω υπουργείο έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης), ενδεχομένως και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα (κάποιοι έχουν τις επαφές και τις αξιοποιούν κατά το δοκούν). Εάν το ΕΜΠ επιθυμεί να μη γίνεται «κατάληψη» στους χώρους της Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, ας προτείνουν την αστυνομική φύλαξή τους. Ή, μήπως, να μετακομίσουν στην Πολυτεχνειούπολη και να γίνει ο χώρος της Πατησίων συνεδριακός-μουσειακός (με απείραχτα, έστω, τα άθλια γκράφιτι για να θυμίζει το σημερινό θλιβερό παρόν του);

Φαιδρές είναι οι υποκριτικές οιμωγές για το… έξωθεν του ΕΜΠ πρόβλημα. Εάν γίνεται επίθεση σε λεωφορεία και αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ από άτομα που βρίσκονται μέσα στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να επέμβουν και να κάνουν συλλήψεις. Ετσι μόνον προστατεύεται ο χώρος, αφού όλοι οι υπόλοιποι τρόποι έχουν αποτύχει. Εάν τα ΜΑΤ φοβούνται να επέμβουν στον ιστορικό χώρο μήπως και καταστρέψουν κάτι από τα πολύτιμα εκθέματά του (ή μήπως στραπατσαριστεί η αριστεροσύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ), ας φροντίσουν μαζί με τους αρμοδίους να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης με προληπτικά και κατασταλτικά μέσα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς χιλιοπαιγμένη παράσταση, που δεν πείθει κανέναν πολίτη. Αντίθετα, απλώς συμβάλλει στην πολιτική απομυθοποίηση των ατάλαντων πρωταγωνιστών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή