Νέα υποεπιτροπή Βουλής για απομείωση χρέους

Νέα υποεπιτροπή Βουλής για απομείωση χρέους

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για τη σύσταση ειδικής υποεπιτροπής, στο πλαίσιο της μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την εξέταση προτάσεων για την απομείωση του δημοσίου χρέους, παρουσίασε αιφνιδιαστικά χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του προέδρου της εν λόγω επιτροπής Γερ. Μπαλαούρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε εντονότατες ενστάσεις για τον τρόπο που ακολουθήθηκε ώστε να προωθηθεί η πρόταση. Οπως είπε ο κ. Μπαλαούρας, η υποεπιτροπή θα αποτελείται από 21 μέλη-βουλευτές όλων των κομμάτων και το έργο της θα υποστηριχθεί περιοδικά από εμπειρογνώμονες. «Η Βουλή από τη συζήτηση αυτή δεν μπορεί να απουσιάσει», είπε και σημείωσε τη «σχέση» που υπάρχει μεταξύ της πρότασης που εκείνος παρουσίασε και της επιτροπής την οποία είχε συγκροτήσει η κ. Κωνσταντοπούλου: «Τον Απρίλιο του 2015, συστήθηκε επιτροπή με πρωτοβουλία και απόφαση της τότε προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα και σε παρουσίαση αξιοποιήσιμων στοιχείων. Το έργο της τωρινής επιτροπής θα είναι συλλογή στοιχείων και παρακολούθηση των εξελίξεων και προβολή των δικών μας θέσεων. Θα κάνουμε προτάσεις για την απομείωση του χρέους. Οι θέσεις και τα πορίσματά της κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της υποεπιτροπής θα δίνονται στη διάθεση της κυβέρνησης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, διά του κ. Κ. Τσιάρα, εξέφρασε ενόχληση από το γεγονός πώς μιας τέτοιας προτάσεως δεν προϋπήρξε σχετική επίσημη ενημέρωση των κομμάτων: «Φέρνετε ένα θέμα στη συνεδρίαση της επιτροπής, για το οποίο είθισται να ενημερώνονται τα κόμματα τουλάχιστον με επιστολή νωρίτερα από τον πρόεδρο της Βουλής. Νομίζω ότι για άλλη μία φορά δημιουργείται ένα ζήτημα σοβαρής κοινοβουλευτικής λειτουργίας», είπε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., σημειώνοντας πως «ουδείς θα τοποθετείται αντίθετα σε μια προοπτική αναζήτησης τρόπων απομείωσης του χρέους». Αντίστοιχες ενστάσεις εξέφρασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη Χ.Α. και το ΚΚΕ, για διαφορετικούς λόγους, να δηλώνουν έως και άρνηση και για την ουσία της προτάσεως. Τελικώς, με τα περισσότερα κόμματα να δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται έως ότου δουν την πρόταση εγγράφως διατυπωμένη, ο κ. Μπαλαούρας έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι «έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή