ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο, μαϊντανό και ξερή μυζήθρα

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζυμαρικά / Ρύζι, Γαύρος, Ψάρια, Τυριά, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Εύκολα και Γρήγορα

Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄ 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 300 γρ. φιλέτα γαύρου μαρινάτου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ή λίγο μπούκοβο, σε νιφάδες
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (ή το μπούκοβο) για περίπου 1/2 λεπτό.

Προσθέτουμε και τα στραγγισμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε ελαφρώς, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το γαύρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά, σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω τρίβουμε το τυρί.

Τι πίνουμε Ενα «βαρύ» με πρωτεΐνες και άμυλο πιάτο αναζητεί το σύντροφό του σε ένα λευκό κρασί με οξύτητα. Ασύρτικο, παρακαλώ!

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ