Μητσοτάκης: «H Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συμφωνία αλήθειας»

Μητσοτάκης: «H Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συμφωνία αλήθειας»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Ευρώπη χρειάζεται μια νέα συμφωνία αλήθειας», επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η απόφαση των Βρετανών η οποία, όπως λέει είναι σεβαστή, αποτελεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλη την Ευρώπη.

 «Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού διασφάλισε για δεκαετίες την ειρήνη και τη σταθερότητα, οφείλει μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο που να εμπνεύσει τους λαούς και να τονώσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ενωσης».

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει μια «μεγάλη συμφωνία αλήθειας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κράτη και τους λαούς, ξεπερνώντας ιδεολογικούς δογματισμούς» με συγκεκριμένες, όπως επισημαίνει, «άμεσες παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα όσων έχουν πληγεί από την κρίση». Για τον πρόεδρο της ΝΔ αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μη ζήσει η γενιά μας την κατακερματισμένη Ευρώπη του παρελθόντος, των εθνικισμών και των συγκρούσεων.

«Αυτή είναι η πρόταση μας στον ελληνικό λαό: Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ενότητα και αλληλεγγύη να συνεχίσει την πορεία του μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή