Shakespeare in the City στο Μπαρουτάδικο

Shakespeare in the City στο Μπαρουτάδικο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σύνθημα «Ολη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!» ξεκίνησε το 6th Athens Open Air Film Festival. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, πλατείες και άλση της πρωτεύουσας θα μετατραπούν σε υπαίθριους κινηματογράφους. Μια οθόνη, ένας προβολέας και αγάπη για το σινεμά είναι τα υλικά της χημείας του φεστιβάλ, που κατάφερε να γίνει θεσμός του αθηναϊκού καλοκαιριού. Περισσότερες από 20 προβολές ταινιών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Athens Open Air Festival φέτος θα έχει σπουδαίες ταινίες αλλά και ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City», συμμετέχοντας έτσι στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του κορυφαίου Αγγλου δραματουργού. Σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία και το British Council, θα προβληθούν έξι ταινίες εμπνευσμένες από έργα του. Το αφιέρωμα αυτό αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τη συνέχιση της συνεργασίας του Αthens Open Air με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: τρεις από τις ταινίες για τον Σαίξπηρ θα προβληθούν στον κήπο της Πειραιώς 260.

Το «Shakespeare in the City» εγκαινιάζεται απόψε στο Αλσος Μπαρουτάδικο (Ιερά Οδός 290, Αιγάλεω) με την προβολή του φιλμ «Ριχάρδος ο 3ος» του Ρίτσαρντ Λοκρέιν. Πρόκειται για ελεύθερη μεταφορά του ομώνυμου σαιξπηρικού έργου και τοποθέτησή του σε μια φανταστική Αγγλία της δεκαετίας του 1930, στην οποία κυριαρχεί ο φασισμός. Ο νεότερος αδελφός του βασιλιά χρησιμοποιεί μακιαβελικούς τρόπους και ανεβαίνει στον θρόνο επιβάλλοντας στυγνή δικτατορία, γεγονός που οδηγεί τη χώρα σε εμφύλιο σπαραγμό. Ο Ιαν ΜακΚέλεν δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τρίτη 28/6 στον Ναό Ολυμπίου Διός με την προβολή του διάσημου μιούζικαλ «West Side Story». Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του. Η είσοδος ειδικά για αυτή την προβολή θα είναι μόνον με προσκλήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή