Σύντομα (24/06/16)

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Lavipharm: 27 έτη αιμοδοσία και κοινωνική προσφορά

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες η Lavipharm πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της, εκφράζοντας την κοινωνική ευαισθησία της προς τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους. Η ίδρυση της δικής της τράπεζας αίματος σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αποτελεί ουσιαστική ενέργεια κοινωνικής προσφοράς, η οποία χρονολογείται από το 1989. Οι εργαζόμενοι της Lavipharm κάθε χρόνο στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους τη στήριξή τους στην τράπεζα αίματος, και επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη ευαισθησία τους στον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στοχεύουν όχι μόνον στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα στον χώρο εργασίας, όποτε αυτές προκύπτουν, αλλά και στην κοινωνική προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν έως και τρεις ζωές με μία μονάδα αίματός τους. Η Lavipharm, με πορεία ενός και πλέον αιώνα, είναι σήμερα ολοκληρωμένος ελληνικός όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών φαρμακείων στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Alibaba: σχέδια επέκτασης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα

Τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει η Alibaba, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων παγκοσμίως. Μάλιστα, τον προσεχή Σεπτέμβριο η εταιρεία, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, διοργανώνει την άφιξη στην Ελλάδα ειδικής αποστολής, η οποία θα έχει συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας. Η Alibaba ενδιαφέρεται κυρίως να απευθυνθεί σε Ελληνες εξαγωγείς και σε παρόχους τουριστικών υπηρεσιών. Στους μεν πρώτους θα παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Κίνας, στους δε δεύτερους πώς να προωθήσουν μέσω της Alibaba την Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν για τους Κινέζους. H Alibaba ιδρύθηκε το 1999 και εδρεύει στην Κίνα. Αποτελεί δε το αντίπαλον δέος της Amazon. Ο κύκλος εργασιών της είναι χαμηλότερος από αυτόν της Amazon. Το 2015 ανήλθε σε 13,1 δισ. δολ. έναντι 95,80 δισ. δολ. που ήταν ο τζίρος της Amazon, όμως οι ενεργοί χρήστες της είναι περισσότεροι, 367 εκατομμύρια έναντι περίπου 270 εκατ. που είναι οι ενεργοί χρήστες της Amazon.

Διατηρήθηκε και τον Μάιο η πτωτική πορεία των τιμών των υλικών κατασκευής κατοικιών, καθώς, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών υποχώρησε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, έναντι πτώσης 1,8% κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2015 προς το 2014. Σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου, η μείωση τον Μάιο δεν ξεπέρασε το 0,1%. Σε επίπεδο 12μήνου και συγκεκριμένα κατά το διάστημα Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 ο μέσος δείκτης κατέγραψε πτώση 2,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγουμένου διαστήματος (Iούνιος 2014 – Μάιος 2015), έναντι πτώσης 2,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντιστοίχων προηγουμένων 12μήνων.

Wind: με βουτιές και πολλά GB το τριήμερο

Με βουτιές και GB πέρασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Ελληνες, καθώς τις συγκεκριμένες μέρες αυξήθηκε κατακόρυφα η χρήση του δικτύου 4G της Wind στην Περιφέρεια. Πρωταθλήτριες στη χρήση δεδομένων ήταν οι Κυκλάδες, καθώς κάτοικοι και επισκέπτες μέσα σε τρεις μέρες διακίνησαν περισσότερα από 3,5 Terra Byte (TΒ), μέσω του νέου δικτύου υψηλών ταχυτήτων 4G της Wind. Τα Δωδεκάνησα ήταν εξίσου δραστήρια, καθώς το δίκτυο 4G της εταιρείας εξυπηρέτησε πάνω από 3 ΤΒ, αλλά η Ρόδος ήταν το νησί του Αιγαίου που έκοψε πρώτο το νήμα στη χρήση του Mobile Internet, αφήνοντας πίσω τη Μύκονο στην κίνηση δεδομένων μέσω 4G.

Η CD Media, διανομέας Nintendo σε Ελλάδα, Βαλκάνια

Από την 1η Οκτωβρίου η CD Media SE θα αποτελέσει τον τοπικό αντιπρόσωπο και διανομέα της Nintendo για τις αγορές της Ελλάδας και των Βαλκανίων. O Σαντόρου Σιμπάτα, πρόεδρος της Nintendo of Europe, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη CD Media και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φαν της Nintendo στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες για τη συνεχή υποστήριξη και την προτίμησή τους στο δικό μας δίκτυο διανομής. Γνωρίζουμε ότι η CD Media διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα και τις απαραίτητες υποδομές service, ώστε να μας υποστηρίξει δυναμικά στην περιοχή». O Σπύρος Γιαμάς, πρόεδρος της CD Media, ανέφερε: «Είμαστε κατενθουσιασμένοι και αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή η επιλογή της εταιρείας μας από τη Nintendo of Europe ως διανομέα και συνεργάτιδός της για την περιοχή της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό σημείο στην πορεία της ανάπτυξης της εταιρείας μας, καθώς μας καθιστά τον μεγαλύτερο διανομέα ψηφιακής ψυχαγωγίας στην περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή