«Αγάπη μου, ποιος είναι ο κύριος με τη σφυρίχτρα;»… ένα ξεπερασμένο αστείο

«Αγάπη μου, ποιος είναι ο κύριος με τη σφυρίχτρα;»… ένα ξεπερασμένο αστείο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​έμπτη 1η Ιουλίου 2004. Σε μια ταβέρνα στα Κύθηρα, η τηλεόραση έχει βγει στην αυλή και το ματς αρχίζει. Η Τσεχία προερχόταν από 4 νίκες σε ισάριθμα ματς, οι ευκαιρίες της ήταν απανωτές, αλλά… η τύχη που συνόδευε την Εθνική Ελλάδος στη διοργάνωση δεν έκανε εξαίρεση ούτε σ’ αυτόν τον αγώνα.

Στο 90΄, ο Τσιάρτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Δέλλας με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ. Γκοοολ! Λίγο πιο δυνατά να πεταγόμασταν απ’ τις καρέκλες σ’ εκείνο το γκολ και τα καλαμαράκια θα βρίσκονταν στον αέρα, όχι ότι θα μας ένοιαζε, βέβαια, αυτό που είχε σημασία ήταν ότι η Εθνική είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Εuro 2004 με την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε. Δώδεκα χρόνια μετά, και με την Εθνική Ελλάδος απούσα από τη σπουδαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αυτό που δεν έχει ξεφτίσει με τα χρόνια είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ αγώνες, εντάξει, όχι τον Κεραυνό Ανω Πετραλώνων (ελπίζω να μην υπάρχει αυτή η ομάδα) αλλά τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Μίλαν, παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, Εuro και φυσικά Μουντιάλ.

Γιατί σου αρέσει το ποδόσφαιρο, με είχε ρωτήσει ένας φίλος. Μα, δεν είναι αυτονόητη η απάντηση; Γιατί είναι συναρπαστικό. Εχει πάθος, ένταση, στρατηγική, συχνά ανατροπές, απαιτεί εξαιρετική τεχνική, και σίγουρα εξυπνάδα. Η ερώτηση λοιπόν είναι: «Πώς είναι δυνατόν να μη μου αρέσει;». Και φυσικά δεν είμαι η μόνη. Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον πολλές γυναίκες παρακολουθούν ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουν από… μπάλα, ξέρουν να ξεχωρίζουν το ταλέντο. Εξαλλη προχθές μια φίλη μου έλεγε πόσο θέλει να αποκλειστεί η Πορτογαλία, και αυτός ο αχώνευτος ο Ρονάλντο, ότι η Κροατία είναι σπουδαίο σύνολο, όπως εξαιρετικό είναι και το Βέλγιο, αλλά δεν διαθέτει μεγάλη ψυχή. Ομως τα στερεότυπα που συνοδεύουν τη σχέση των γυναικών με την μπάλα, ακόμη καλά κρατούν. Με αφορμή το Euro της Γαλλίας, έγινε μια έρευνα βασισμένη στην ερώτηση ποιους θεωρούν πιο «hot» οπαδούς οι γυναίκες; Οι απαντήσεις έφεραν στην πρώτη θέση τους Σουηδούς, δεύτερους τους Ισπανούς και τρίτους τους Γερμανούς. Εντάξει, δεν θα περίμενε κανείς να τις ρωτήσουν ποιος παίκτης μπορεί να σουτάρει το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια, αλλά νομίζω ότι το αστείο «αγάπη μου, ποιος είναι ο κύριος με τη σφυρίχτρα;» έχει παλιώσει. Αν έχετε αμφιβολίες παρατηρήστε το κοινό στις εξέδρες των γηπέδων της Γαλλίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε, σήμερα είναι Σάββατο και ο αγώνας «φωτιά» είναι αυτός ανάμεσα στην Κροατία και την Πορτογαλία. Aς κερδίσει η… Xρβάτσκα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή