Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤαυροσ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η Λόρι Αντερσον «αποβιβάζεται» στο Δέλτα

Συνεχίζεται το τετραήμερο εκδηλώσεων στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα και αύριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί για πρώτη φορά στις νεότευκτες εγκαταστάσεις της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, για να δείτε πού μπορείτε να τα παραλάβετε, μπείτε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος www.snfcc.org/metamorphosis).

Το τετραήμερο προβλέπει πλουσιότατο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλους τους χώρους στο Δέλτα, με έμφαση στη μουσική, στον χορό, στα εικαστικά, στο θέατρο και όχι μόνο. Ειδικές δράσεις αθλητισμού συμπληρώνουν τις αντίστοιχες καλλιτεχνικές και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Απόψε το βράδυ ξεχωρίζουν η περφόρμανς της σπουδαίας Λόρι Αντερσον και η συναυλία του Ομάρ Σουλεϊμάν, ενώ αύριο θα εμφανιστεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει και μια σημαντική έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση, που έφυγε φέτος από τη ζωή, σε επιμέλεια Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. Επίσης, απόψε και αύριο υπάρχει πρόγραμμα με βίντεο αρτ που ξεκινά τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται μέχρι και τις 4 το πρωί. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

​​Πλήρης ενημέρωση στο www.snfcc.org/metamorphosis

ΑΘΗΝΑ

Η πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού χορού

Το Russian Ballet Theater, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, παρουσιάζει τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, που από την πρώτη της παρουσίαση στις 4 Μαρτίου του 1877 δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τους θεατές. Την ίδια στιγμή, αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός, στοιχεία απαραίτητα για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και εξαιρετικές ικανότητες. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες. Οι παραστάσεις της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στις 26 και 27/6 στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 28/6 στο Θέατρο Πέτρας, στις 29/6 στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, στις 30/6 στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 117 ACADEMY

Ενας μεγάλος σταθμός της ροκ μυθολογίας

Tραγούδησε τη μοναξιά, τoν φόβο, την αγάπη, την απογοήτευση, διερεύνησε πολλά και διαφορετικά πεδία, πάλεψε με τους προσωπικούς της δαίμονες με όπλο τη μουσική. Η σπουδαία τραγουδοποιός Πάτι Σμιθ επιστρέφει στην Αθήνα για δύο συναυλίες σήμερα και αύριο, όπου θα παρουσιάσει το εμβληματικό της άλμπουμ «Horses», με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων από την κυκλοφορία του. Από τη φωτογραφία του εξωφύλλου μέχρι τους μπιτ στίχους και τη μουσική ψυχεδέλεια του ομώνυμου κομματιού, το «Horses» είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικός σταθμός της ροκ μυθολογίας. Στην εμφάνιση της Αθήνας η Πάτι Σμιθ θα το ερμηνεύσει ολόκληρο, μαζί με επιλεγμένα κομμάτια τής μετέπειτα δισκογραφίας της, ενώ θα τη συνοδεύσουν οι Lenny Kay και Jay Dee Daugherty, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ.

​​Πειραιώς 117 Academy,

στις 25 και στις 26 Ιουνίου

ΙΑΝΟΣ

Για τα 150 χρόνια του ΕΑΜ

Η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δρ Μαρία Λαγογιάννη δίνει διάλεξη με αφορμή την επέτειο των 150 ετών από την ίδρυση του μουσείου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης στην αίθουσα τέχνης στον Ιανό, όπου καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του μουσείου.

​​Την Τρίτη 28/6 στις 8.30 μ.μ.,

Σταδίου 24

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

I Love Athens

Η Ελλη Πασπαλά έχει σειρά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Μαζί με την Underground Youth Orchestra, η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «I Love Athens». Πρόκειται για περιήγηση σε μουσικές του κόσμου που εμπνέονται ή έχουν αναφορές στην Αθήνα.

​​Την Τετάρτη 29/6 στις 9 μ.μ.

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Σωκράτης Σινόπουλος

Ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος και το κουαρτέτο του παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που παντρεύει την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική με τη δημοτική παράδοση, τις βυζαντινές μελωδίες και το ρεμπέτικο, σε έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο.

​​Την Πέμπτη 30/6 στις 9 μ.μ.

Πειραιώς 260

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Βωβός κινηματογράφος

«Αγάπη και ερωτισμός στον βωβό κινηματογράφο» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ βωβού κινηματογράφου που συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και συνεχίζεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι την 1η Ιουλίου. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικές ταινίες των Μουρνάου, Φον Στέρνμπεργκ, Ντράγερ κ.ά.

​​Στις 9.30 μ.μ. Πειραιώς 206,

ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcf.gr

ΒIJOUX DE KANT HOOD

«H παρέλαση»

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση» ανεβάζει η ομάδα «Χρώμα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Βijoux de kant hood. Οχυρωμένοι στη φαινομενική ασφάλεια του σπιτιού τους, οι ήρωες της Αναγνωστάκη βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μνήμη, προσωπική και συλλογική. Με τους Σπύρο Γραμμένο και Μαρία Μαλλούχου.

​​Αθηνάς 10. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Τα ποιήματα της Σ. Τσίπα

Η ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα «Χασμωδία» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Δ. Δανίκας και Μ. Κατσουνάκη και η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Υδρας Ντ. Αδαμοπούλου. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Αιμ. Χειλάκης.

​​Τη Δευτέρα 27/6 στις 9.30 μ.μ.

Ακαδημίας 50, Αθήνα

BIOS

Le Corbusier

Με την προβολή της ταινίας «Ο Le Corbusier και η μοντέρνα Σαντορίνη» ολοκληρώνεται ο κύκλος εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier», που ξεκίνησε με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του αρχιτέκτονα. Σπουδαστές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συμμετείχαν σε εργαστήριο, στη διάρκεια του οποίου μελέτησαν τη θηραϊκή αρχιτεκτονική, τα εγγενή μοντέρνα στοιχεία της και τις επιρροές της στο έργο του Le Corbusier.

​​Τη Δευτέρα 27/6 στις 8 μ.μ. στο Bios, Πειραιώς 84

ΓΚΑΛΕΡΙ BLANK WALL

Mικροί φωτογράφοι

Μαθητές του νηπιαγωγείου Καραμέλα παρουσιάζουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν στους χώρους του σχολείου τους, υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου Μάρκου Δολόπικου, και συμμετέχουν σε όλα τα στάδια του στησίματος της έκθεσης «Zoom in – Zoom out». Εγκαίνια, απόψε στις 8 μ.μ. με μουσική από τον σαξοφωνίστα και συνθέτη Νίκο Κουλούρη.

​​Στην γκαλερί Blank Wall,

Υακίνθου 12, Κυψέλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή