Αγία Νάπα: εκτέλεση του «συμβολαίου» τέσσερα χρόνια μετά

Αγία Νάπα: εκτέλεση του «συμβολαίου» τέσσερα χρόνια μετά

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε τη νύχτα της Πέμπτης, στην Αγία Νάπα, ο Κύπριος επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης. Δολοφονήθηκε την ημέρα συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την παλαιότερη απόπειρα εκτέλεσής του, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην ίδια περιοχή. Τότε, είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από το όπλο του εκτελεστή οι πέντε σωματοφύλακές του, όχι όμως και ο επιχειρηματίας. Ως δράστες είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα ο Ελληνας αντιεξουσιαστής Δημήτρης Μαμαλικόπουλος 38 ετών και ο Αναστάσιος Τσεχειλίδης, 46. Καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε πέντε φορές ισόβια και κρατούνται σε φυλακή της Κύπρου. Η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό βρίσκεται σε εξέλιξη και η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και καζίνο στην Αγία Νάπα, δολοφονήθηκε λίγο μετά τις 10 μ.μ. της Πέμπτης, σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην οδό Καταλυμάτων. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, δύο κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους στην είσοδο του εστιατορίου και άνοιξαν πυρ. Εκτός του Καλοψιδιώτη, νεκροί έπεσαν μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους ο κουμπάρος του επιχειρηματία, αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 ετών και η σύζυγός του, Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39. Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μέλη της προσωπικής φρουράς του επιχειρηματία. Από τα όπλα των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά σκοτώθηκε ο ένας από τους εκτελεστές. O δεύτερος, ο όποιος φέρεται να διέφυγε τραυματισμένος, σύμφωνα με την  κυπριακή αστυνομία, είναι ο 48χρονος Aleks Βurreli, φωτογραφίες του οποίου, μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πηγή της κυπριακής Αστυνομίας, ο νεκρός δράστης είναι υπήκοος Αλβανίας, 41 ετών, άγνωστος στις αρχές ασφαλείας της χώρας. Είχε ταξιδέψει στην Κύπρο από τα Κατεχόμενα πριν από λίγες ημέρες, πιθανόν για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του επιχειρηματία. Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί και η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα, δεν είχε ενημερωθεί –επισήμως τουλάχιστον– για την ταυτότητα του νεκρού εκτελεστή.

Οπως αναφέρεται, πάντως, σε σχετική ανακοίνωση της αρχών της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στον τόπο του εγκλήματος, ελήφθη πληροφορία για αυτοκίνητο το οποίο καιγόταν σε χωράφι στην επαρχία Αμμοχώστου, εντός του οποίου φαίνεται να υπήρχε αυτόματο πυροβόλο όπλο, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη των φόνων.

Εμπλοκή ενός 38χρονου Αλβανού, που ζούσε στην Αθήνα και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, είχε προκύψει και το 2012. Ο 38χρονος μάλιστα είχε εντοπιστεί μαζί με τον «Μαμ», την ημέρα της σύλληψής του σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, αργότερα, ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου από την Αντιτρομοκρατική, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει εναντίον του οι κυπριακές αρχές. Τον είχε κατονομάσει ως έναν από τους συμμετέχοντες στο σχέδιο δολοφονίας του ο ίδιος ο Καλοψιδιώτης. Μετέβη και ανακρίθηκε στην Κύπρο, δίχως τελικά να κατηγορηθεί για συμμετοχή στα γεγονότα του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή