Ιδρυτική συνδιάσκεψη ΛΑΕ με επίκεντρο έξοδο από Ε.Ε.

Ιδρυτική συνδιάσκεψη ΛΑΕ με επίκεντρο έξοδο από Ε.Ε.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 1.112 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που συμμετέχουν στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, της οποίας οι εργασίες άνοιξαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο, καλούνται να αποφασίσουν για τον κανονισμό λειτουργίας, τις προγραμματικές θέσεις και την πολιτική απόφαση του κόμματος. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι προέρχονται από συνολικά 174 πολιτικές κινήσεις (82 από την Αττική, 87 από την περιφέρεια και 5 από το εξωτερικό).

Η έναρξη των εργασιών της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της ΛΑΕ συνέπεσε χθες με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε,, η οποία χαιρετήθηκε από τους εκπροσώπους του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως μήνυμα αποστροφής των λαϊκών στρωμάτων προς την Ε.Ε., τους μηχανισμούς της και την πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλλεται στα μέλη της.

Αλλωστε, η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και η έξοδος από την Ευρωζώνη βρίσκονται στο επίκεντρο των προγραμματικών θέσεων και κατευθύνσεων που έχουν τεθεί προς διαβούλευση και επί των οποίων οι αντιπρόσωποι καλούνται να  Οσον αφορά τους στόχους που η ΛΑΕ θέτει ως πρόταγμα για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανακούφιση των αδυνάμων, κωδικοποιούνται ως εξής: σε κατάργηση της λιτότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων με αναδιανομή προς όφελος των εργαζομένων τάξεων.

Σε στάση πληρωμών – διαγραφή χρέους. Σε εθνικοποίηση των τραπεζών και «σεισάχθεια» για τα ιδιωτικά χρέη. Σε προετοιμασμένη έξοδο από την Ευρωζώνη και μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Σε ρήξη με τις πολιτικές και τις συνθήκες της Ε.Ε. Σε ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Σε εξασφάλιση των κοινωνικών αναγκών σε υγεία – παιδεία – πολιτισμό. Σε συντακτική συνέλευση για μια νέα λαϊκή μεταπολίτευση – ευρεία κατοχύρωση δημοκρατικών δικαιωμάτων και, τέλος, σε άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή