«Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε»

«Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι υπέροχο, αλλά σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται σε πέντε χρόνια από σήμερα;». Η ερώτηση αυτή είναι λογικό πλέον να απασχολεί τον κόσμο, που από προχθές επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού στην Καλλιθέα, λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσής του στο Δημόσιο. Το Iδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», πάντως, που είναι και ο δωρητής του συγκροτήματος, υποστηρίζει ότι δεν θα το εγκαταλείψει, αν το κράτος τηρήσει τις βασικές του υποχρεώσεις.

Αφορμή της χθεσινής δημοσιογραφικής επίσκεψης ήταν το τετραήμερο εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού και η επίσκεψη του δημιουργού του, Ρέντσο Πιάνο. Με την αφορμή αυτή άνοιξε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους και ο «φάρος», η γυάλινη αίθουσα που βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου, κάτω από το ενεργειακό στέγαστρο και η οποία προσφέρει μια μαγευτική θέα στο λεκανοπέδιο.

«Στην Αθήνα αρκεί να ανέβεις λίγο πιο ψηλά, όπως εδώ, στα 32 μέτρα. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να σε μαγέψει. Η πόλη αυτή και η κουλτούρα της είναι η βάση της κουλτούρας μας», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός «starchitect». Οσο για τον χώρο, «η ανάγκη για ένα πάρκο στην περιοχή ήταν τέτοια, που αποφασίσαμε αντί να χτίσουμε μέσα του ένα κτίριο, να το “ανασηκώσουμε” και να βάλουμε τα κτίρια από κάτω».

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ), λοιπόν, ολοκληρώνεται. Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν τελειώσει, το διάστημα αυτό ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός του κτιρίου, ενώ σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η παράδοση του συγκροτήματος από τον κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ) στο ΚΠΙΣΝ και έπειτα από το ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο. Η έναρξη λειτουργίας του εξακολουθεί να τοποθετείται στα μέσα του 2017. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι… ποια τύχη του επιφυλάσσει το κράτος. «Αν το κράτος το διαχειριστεί σωστά, θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος. «Θα καλύψουμε ένα μέρος του προϋπολογισμού, θα διοργανώσουμε προγράμματα… Αλλά όπως κάνουμε με όλες τις δωρεές μας, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σωστά. Τώρα πρέπει το κράτος να το λειτουργήσει και η κοινωνία να το σεβαστεί και να το αγκαλιάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή