Αξιολόγηση μελών Δ.Σ. των τραπεζών από ΤΧΣ

Αξιολόγηση μελών Δ.Σ. των τραπεζών από ΤΧΣ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή 1 Ιουλίου, το ΤΧΣ θα αποστείλει στις διοικήσεις των τραπεζών τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Εκεί, εκτός από τα γενικά συμπεράσματα για τη δομή και τη λειτουργία των Δ.Σ. των τραπεζών, θα υπάρχει και ονομαστική αξιολόγηση κάθε μέλους για το αν πληροί ή όχι τα κριτήρια του νόμου. Ετσι, τις επόμενες ημέρες θα επιταχυνθούν οι παραιτήσεις-αντικαταστάσεις των μελών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο προβλέπει άμεση εμπλοκή της ΤτΕ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση κάποιων τραπεζών με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Oι Ρώσοι επιλέγουν συχνότερα την Ελλάδα για τις διακοπές τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Paypal. Ερευνα της Paypal και της Data Insight έδειξε σταθερή αύξηση του διαδικτυακού μεριδίου της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς. Μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν τον τελευταίο χρόνο, το 20% αγόρασε διαδικτυακά τα εισιτήρια τρένου, το 18% τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ το 17% έκανε διαδικτυακά τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία. Οι ηλικίες από 35 έως 54 αγοράζουν συχνότερα μέσω Διαδικτύου ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Η φοροδιαφυγή οργιάζει, οι αρμόδιοι δεν βιάζονται

Τελειώνει και ο Ιούνιος και η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταφέρει να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» στις συναλλαγές των φορολογουμένων. Στις διατάξεις του νομοσχέδιου, σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί και εξαγγέλλονται κάθε εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί και η υποχρέωση των φορολογουμένων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να δικαιούνται το αφορολόγητο όριο. Μάλλον από το υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζονται. Προφανώς δεν έχει σημασία που οργιάζει η φοροδιαφυγή στα νησιά. Oι φορολογούμενοι προς το παρόν δεν έχουν υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις. Αυτό, βέβαια, μπορεί να ανατραπεί ακόμα και τον Δεκέμβριο. Δηλαδή, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει στα τέλη του έτους τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων για το 2016.

Εκστρατεία για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής ζήτησης, προωθεί η περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δήλωσε, επισήμως, το ενδιαφέρον της προκειμένου να διεκδικήσει για το 2019 τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας.

Δεν εδρεύουν πλέον σε χώρα της Ε.Ε.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 170 είναι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ή γραφεία από τη Βρετανία που λειτουργούν στη χώρα μας με τη μορφή της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για μορφή εγκατάστασης, χωρίς καν να απαιτείται η χορήγηση άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αρκεί που εδρεύουν σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχουν νόμιμη άδεια από τη χώρα προέλευσης, από την οποία και εποπτεύονται. Η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα προϋποθέτει μέχρι σήμερα απλή γνωστοποίηση στην εποπτική αρχή, κάτι που θα πάψει να ισχύει όταν η Βρετανία δεν θα είναι πια μέλος της Ε.Ε.

Αναξιοποίητα παραμένουν τα ακίνητα που διέθετε ο ΟΕΚ

Πάνω από 1,5 εκατ. τ.μ. οικοπέδων καθώς και εκατοντάδες αίθουσες και χώροι παραμένουν αναξιοποίητα από το 2012 και μετά, όταν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας καταργήθηκε. Οπως μάλιστα αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, υπάρχουν επίσης περίπου 60 κατοικίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες δεν έχουν κληρωθεί σε δικαιούχους. Παράλληλα, τα «ενεργά» μέχρι σήμερα δάνεια που ο ΟΕΚ έχει χορηγήσει από δικά του κεφάλαια παραμένουν σε καθεστώς μη ρύθμισης, με συνέπεια οι τόκοι να ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. Στο μνημόνιο πάντως προβλέπεται η δημιουργία προγραμμάτων στεγαστικής πίστης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή