Πρόσωπα και πράγματα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα στο Ελληνικό μπορεί να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017

Ακόμα και στις αρχές του 2017, δηλαδή σε λιγότερο από επτά μήνες, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της έκτασης του Ελληνικού ανέφερε εντός της εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τη Βουλή αναφορικά με την έγκριση της συμφωνίας, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει «λευκός καπνός» και από την πλευρά του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Πάντως, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν ήδη ολοκληρώσει, χρηματοδοτώντας με 10 εκατ. ευρώ, όλες τις απαιτούμενες μελέτες, περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές. Εφόσον ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις, το έργο ξεκινά με την πλήρη εκκαθάριση της έκτασης και σε χρονικό διάστημα 6-9 μηνών, η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις.

Εως τις 29 Ιουλίου η δυνατότητα διόρθωσης λαθών στο Ε9

Στις 29 Ιουλίου λήγει η δυνατότητα των φορολογουμένων να διορθώσουν τυχόν λάθη στη συμπλήρωση του Ε9, αναφορικά με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της ακίνητης περιουσίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που τους αναλογούν, αν κρίνει κανείς από τα συνηθέστερα λάθη που έχουν εντοπιστεί από τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, προκύπτουν λανθασμένες δηλώσεις βοηθητικών χώρων ως κύριων, με αποτέλεσμα να χρεώνεται κανονικός φόρος, αντί για τον μειωμένο κατά 90% που προκύπτει για τις βοηθητικές επιφάνειες. Ενα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να δηλώνεται ως κύριος χώρος, η υπόγεια επιφάνεια ακινήτου ή το πατάρι που επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με τον κύριο χώρο ενός καταστήματος.

ΑΕΕΑΠ για ξενοδοχειακά ακίνητα δημιουργεί ο όμιλος Hilton

Τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) όπου θα εισφέρει την ακίνητη περιουσία του σχεδιάζει ο όμιλος ξενοδοχείων Hilton. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Hilton Worldwide Holdings δρομολογεί την απόσχιση του κλάδου των ακινήτων, με στόχο τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ΑΕΕΑΠ, η οποία θα ονομαστεί Park Hotels & Resorts. Η νέα εταιρεία αναμένεται ότι θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ξενοδοχειακά ακίνητα παγκοσμίως. Το κόστος των μεταβιβάσεων των ακινήτων αναμένεται να ανέλθει σε 222 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι η Hilton έχει γνωστοποιήσει ότι θα αποσχίσει και τη δραστηριότητα των χρονομεριστικών ιδιοκτησιών (timeshare), ώστε να δημιουργήσει συνολικά τρεις εταιρείες, μαζί με την κύρια δραστηριότητα της διαχείρισης ξενοδοχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή