Στέφαν Σούλτε: «Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε και τον τουρισμό»

Στέφαν Σούλτε: «Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε και τον τουρισμό»

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να μας επιτρέψει να μιλήσουμε στους εργαζομένους των αεροδρομίων για να τους εξηγήσουμε το σχέδιό μας και να τους κάνουμε αντίστοιχες προσφορές. Θέλουμε ειλικρινά να συνεργαστούμε μαζί τους. Θα είμαστε ευχαριστημένοι όταν πολλοί από το υπάρχον προσωπικό της ΥΠΑ, που εργάζεται στα αεροδρόμια, αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην αποστολή μας». Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο δρ Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, μιλώντας στην «Κ». Αποκαλύπτει επίσης πως η Fraport βρίσκεται σε επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες και άλλους συνεργάτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, οι οποίοι στηρίζουν τα σχέδιά της για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

– Εχετε ξεκινήσει διαβουλεύσεις με αεροπορικές ή ταξιδιωτικά γραφεία για την ενίσχυση της παρουσίας τους στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια;

– Είμαστε σε επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες και άλλους συνεργάτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Μας δίνουν πολύ θετικές αξιολογήσεις και υποστήριξη όσον αφορά τη Fraport Greece και το σχέδιο για τα αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η ισχυρή συνεργασία μαζί τους θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και κατά συνέπεια θα βοηθήσει την επιβατική κίνηση και τις υπηρεσίες να αναπτυχθούν στα επόμενα χρόνια.

– Πότε περιμένετε να αποκτήσετε την πλήρη διαχείριση των αεροδρομίων; Υπάρχουν εκκρεμή θέματα που σας ανησυχούν;

– Η συνολική διαδικασία προοδεύει. Ενας αριθμός σημαντικών ημερομηνιών-σταθμών έχει επιτευχθεί, όπως η πρόσφατη επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή. Ως εκ τούτου, είμαστε αισιόδοξοι ότι η μεταφορά των αεροδρομίων μπορεί να αρχίσει μέχρι τα τέλη του 2016. Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, θα προσλαμβάνουμε περισσότερο προσωπικό για τα κεντρικά γραφεία της Fraport Greece στην Αθήνα, ενώ επίσης θα αρχίσουν οι προσλήψεις για τα 14 αεροδρόμια. Είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να μας επιτρέψει να μιλήσουμε στους εργαζομένους των αεροδρομίων για να τους εξηγήσουμε το σχέδιό μας και να τους κάνουμε αντίστοιχες προσφορές. Θέλουμε ειλικρινά να συνεργαστούμε μαζί τους.

– Πώς προχωρά η διαδικασία προσλήψεων και σε ποια αεροδρόμια θα αρχίσουν πρώτα οι εργασίες ανακατασκευής; Θα απορροφήσετε εργαζόμενους από την ΥΠΑ;

– Η Fraport Greece έχει επιλέξει την εταιρεία Korn Ferry ως σύμβουλο ανθρώπινου δυναμικού για την πραγματοποίηση μιας ανεξάρτητης, συντονισμένης και διαφανούς διαδικασίας για τον σχεδιασμό των αναγκών της σε επίπεδο προσωπικού και προσλήψεων. Αναζητούμε στελέχη σε διάφορες θέσεις για τα κεντρικά γραφεία καθώς και για τα 14 αεροδρόμια. Θα είμαστε ευχαριστημένοι όταν πολλοί από το υπάρχον προσωπικό της ΥΠΑ, που εργάζεται στα αεροδρόμια, αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην αποστολή μας, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών και διαδικασιών των αεροδρομίων. Ανυπομονούμε να δεχθούμε τις αιτήσεις τους, να συζητήσουμε προσωπικά μαζί τους και να τους κάνουμε μέλη της ομάδας μας. Οσον αφορά τα κατασκευαστικά πλάνα, η Fraport έχει μια ομάδα τεχνικών ειδικών, οι οποίοι επισκέπτονται τα αεροδρόμια για να αξιολογήσουν και να καταγράψουν την κατάσταση, όπως επίσης και να πραγματοποιήσουν τις τελικές αλλαγές στα αναπτυξιακά σχέδια για το κάθε αεροδρόμιο. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του «due diligence» θα μπορούμε να αποφασίσουμε τι ακριβώς και με ποια σειρά θα προχωρήσει.

– Γνωρίζετε κάποια υπό εξέταση επένδυση, η οποία έρχεται ως απόρροια της δικής σας;

– Παρόλο που δεν γνωρίζω για συγκεκριμένες επενδύσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή, διάφοροι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επεκτείνουν τις υπάρχουσες δραστηριότητές τους, όταν ενισχύσουμε τις υπηρεσίες των αεροδρομίων και αυξήσουμε τη χωρητικότητά τους. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ευελπιστώ πως το επενδυτικό μας σχέδιο θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια αγορά για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων.

Κοιτάζουμε κάθε αεροδρόμιο ξεχωριστά

– Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές σας στην Ελλάδα;

– Θα αναφέρω κάποια σημαντικά γεγονότα μέχρι σήμερα: Τον Νοέμβριο του 2014, όταν επιλεγήκαμε προτιμητέος πλειοδότης, η υπογραφή των συμφωνιών παραχώρησης τον περασμένο Δεκέμβριο και, φυσικά, η επικύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάιο, καθώς και η ψήφος εμπιστοσύνης στο ζωτικής σημασίας σχέδιο για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

– Μπορείτε να μοιραστείτε τον βασικό προσανατολισμό του σχεδίου σας;

– Βασίζεται στην επιχειρηματική ανάπτυξη κάθε αεροδρομίου. Γενικά, η στρατηγική μας στοχεύει στην επιτυχή ενίσχυση και αύξηση των υποδομών και της χωρητικότητας με γνώμονα την επιβατική κίνηση. Σε συνδυασμό με τις τεράστιες τουριστικές προοπτικές της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική θα αποτελέσει επιτυχημένη φόρμουλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή