Υποτονικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στο rοadshow του Χ.Α. που έγινε στη Ν. Υόρκη

Υποτονικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στο rοadshow του Χ.Α. που έγινε στη Ν. Υόρκη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σκιά του βρετανικού δημοψηφίσματος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη το επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά το Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ηταν η πιο υποτονική εκδήλωση των τελευταίων ετών, καθώς οι ξένοι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις στην Αγγλία. Πολλές προγραμματισμένες συναντήσεις ακυρώθηκαν, ενώ οι εκπρόσωποι των εισηγμένων υποστήριξαν ότι και το 2016 εξελίσσεται δύσκολα για την οικονομία, χρησιμοποιώντας τη φράση: «Εχουμε έναν συνεχή κόμπο στο στομάχι μας για να προβλέψουμε τι θα γίνει σε μια χώρα που είναι μη προβλέψιμη». Στην επίσημη εκδήλωση, εκτός των ειδικών εισηγητών, μίλησαν και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης.

Ο κ. Γκότσης στην ομιλία του αναφέρθηκε «στη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, η οποία δυναμώνει την αξιοπιστία της χώρας και ενισχύει τις προοπτικές της. Η χώρα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των αρχών λειτουργίας ενός ενιαίου χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη και εφαρμόζει όλες τις οδηγίες και τους κανονισμούς, καθώς και κατά περίπτωση ένα αξιόπιστο εθνικό ρυθμιστικό πλαίσιο», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πρόσθεσε ότι: «Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει με την εποπτική της δραστηριότητα την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ελληνικών επιχειρήσεων για εξεύρεση ρευστότητας, μέσω ανάληψης πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην εισαγωγή και στην ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων». Σε ό,τι αφορά στις εισηγμένες, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων και υπεύθυνοι των επενδυτικών σχέσεων των 20 εταιρειών που συμμετείχαν στο forum είχαν 350 προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με διαχειριστές κεφαλαίων και επενδυτικούς οίκους. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις, ενώ συμμετοχή είχαν δηλώσει 55 επενδυτικά funds, 72 διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά με τη διοργάνωση του 2015, πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή 160 θεσμικοί επενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων και έγιναν 560 συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών. Μεταξύ των επενδυτικών εταιρειών που συμμετέχουν στο 5ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν τα funds της Oppenheimer, οι Morgan Stanley Investment Management, Alden Capital, Greylock Capital, Oaktree, York Capital και AMERRA Capital Management.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή