Χ. Γεωργιάδης: Τι βλέπει η Κύπρος

Χ. Γεωργιάδης: Τι βλέπει η Κύπρος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχολιάζοντας στην «Κ» την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως αν η έξοδος θα είναι με όρους που θα προσομοιάζουν με το σημερινό καθεστώς της Νορβηγίας δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση. «Σε τέτοια περίπτωση, οι επιπτώσεις για τις άλλες χώρες-μέλη θα είναι μηδαμινές», σχολίασε. Διερωτήθηκε, βέβαια, «γιατί να ψηφίσουν να φύγουν, αν θα επιδιώξουν έναν τέτοιο τρόπο εξόδου». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το θέμα είναι «πώς θα αντιδράσουν οι εταιρείες, το χρηματιστήριο της χώρας. Θα υπάρξουν εταιρείες που θα εγκαταλείψουν τη χώρα; Θα κάνουν απολύσεις προσωπικού;».

H προετοιμασία για την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι από το κάθε κράτος. «Εκεί θα καθοριστούν οι επιπτώσεις και κατά πόσον θα είναι σημαντικές ή ελεγχόμενες». Αυτοί οι όροι, εκτιμά ο υπουργός, θα διαμορφωθούν σε μία περίοδο τουλάχιστον δύο ετών. «Για την ώρα εμείς παρακολουθούμε τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, την απόδοση των κυπριακών ομολόγων και κατά πόσον μία αύξησή της θα καταστήσει απαγορευτική μία νέα έκδοση ομολόγου τους επόμενους μήνες. Είναι κάτι που παρακολουθούμε και η ένδειξη μέχρι στιγμής (μεσημέρι Παρασκευής) είναι σταθερή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή