Κατέπεσε αεροσκάφος τύπου καναντέρ στα Δερβενοχώρια – σώοι οι χειριστές

Κατέπεσε αεροσκάφος τύπου καναντέρ στα Δερβενοχώρια – σώοι οι χειριστές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου καναντέρ κατέπεσε στην Βοιωτία σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Οι χειριστές είναι σώοι ενώ το αεροσκάφος καταστράφηκε.

Για αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους έκανε λόγο η Πυροσβεστική και επιβεβαίωσε ότι οι χειριστές είναι καλά στην υγεία τους. Οπως διευκρινίζουν από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, το αεροσκάφος ήταν της δεκαετίας του '70 είχε κάνει μια ρίψη και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πάρει ύψος.

Οι πιλότοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Από την Πυροσβεστική διευκρινίζεται ότι για αυτού του τύπου τα αεροσκάφη έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα». Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη. Τα υπόλοιπα, μαζί με πέντε ελικόπτερα και τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Το αεροσκάφος επιχειρούσε πάνω από πευκοδάσος που έχει παραδοθεί στις φλόγες στα Δερβενοχώρια κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση με πεύκα, ενώ τις τελευταίες ώρες η περιοχή έχει υποστεί τεράστια καταστροφή. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 100 άνδρες της πυροσβεστικής με περίπου 56 οχήματα, αλλά και πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή