Η Λούντα στη Μύκονο: Κυκλαδίτικα υλικά – Ουκρανίδα μαγείρισσα

Η Λούντα στη Μύκονο: Κυκλαδίτικα υλικά – Ουκρανίδα μαγείρισσα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετική ματιά στην κυκλαδίτικη κουζίνα, από την ικανότατη Λούντα Ονουφέρκο.

Η θέση: Το μαγαζί της Ρωσίδας Λούντα Ονουφέρκο δεν το πιάνει το μάτι σου. Απαρνιέται το μυκονιάτικο lifestyle. Μια συνηθισμένη ψησταριά νομίζεις ότι θα είναι. Κρίμα να την προσπεράσεις στο δρόμο από τη Χώρα στον Πλατύ Γιαλό.

Η ατμόσφαιρα: Μωβ και ροζ, ρομαντικές αποχρώσεις, κουρτινάκια, ψεύτικα λουλούδια, διακόσμηση σπιτίσια. Σαν στο σπίτι της, όπως και η μαγειρική της, στο ίδιο σημείο εδώ και 4 χρόνια, κάποιοι ίσως την ξέρουν με την επωνυμία "Πικάντικη γωνιά".

Το φαγητό: Φροντισμένη μαγειρική, με ψυχή κι ενδιαφέρουσες ισορροπίες. Ναι έχει και σουβλάκια – ο γύρος δικός της -, έχει όμως κι ελληνική κουζίνα, με κυκλαδίτικα, επιφανή υλικά. Διόλου δεν ξενίζει που μπολιάζει τα πιάτα της με αναφορές από την πατρίδα της. Τις Πέμπτες μάλιστα, προσφέρει φουλ μενού αυθεντικής ρωσοουκρανέζικης κουζίνας.

Η Λούντα στη Μύκονο: Κυκλαδίτικα υλικά – Ουκρανίδα μαγείρισσα-1

Από το μόνιμο μενού δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ασυναγώνιστα γλυκόξινα τουρσιά της (η μελιτζάνα ειδικά, δεν παίζεται) μαζί με χατσιπούρι το ρώσικο πλακέ τυρόψωμο, πατάτες διπλοψημένες με σάλτσα από μυκονιάτικο γιαούρτι, βρασμένα επακριβώς τσιγαριαστά χόρτα με ξινότυρο Μυκόνου, μπαμπάτσικο σνίτσελ κοτόπουλου γεμιστό, ζουμερό. Απίθανη η κυκλαδίτικη τυροκουλούρα με τοπικά τυριά, μέγκλα τα μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Νάξου και λουκάνικο μυκονιάτικο, κι ένα μυθικό χοιρινό σχάρας, έρχεται μαριναρισμένο, ψιλοκομμένο, σκεπασμένο από ζουμερές, κονκασέ φρέσκες ντομάτες, επάνω σε αφράτη κυπριακή πιτούλα (κατά παραγγελία φτιαγμένη). Ζητήστε κοντοσούβλι και θα με θυμηθείτε. Εντοπίστε το σημείο, γιατί μετά το μπάνιο στο Πλατύ Γιαλό, κάνει ανελέητη πείνα!

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15-20/άτομο, χωρίς τα ποτά 

Η κάβα: Μια μικρή έστω, λίστα με κυκλαδίτικα κρασιά θα έκανε μεγάλη διαφορά. Κρίμα που το ελληνικό κρασί, εδώ αντιπροσωπεύεται από πενιχρές, κατά πολύ υποδεέστερες του φαγητού επιλογές.        

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από 11 μέχρι 00.30.

Λούντα,

Δρόμος Πλατύ Γιαλού, Γλάστρος, Μύκονος,

Τηλ. 2289027238.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή